Bundesliga: a 2014-es vb-döntő hőse az AS Romában köthet ki

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.05. 07:20
null
Mario Götze légiósnak állhat (Fotó: AFP)
Mario Götze szerződése az idény végén kifut a Borussia Dortmundnál, és egyelőre nem tudtak megállapodni a felek a hosszabbításról. A Corriere dello Sport arról ír, a német középpályásnak újabb kérője akadt, nem más, mint az AS Roma.

 

Götze 2014-ben győztes gólt szerzett Argentína ellen a brazíliai világbajnokság fináléjában, ezzel nemzeti hős lett Németországban. Ebben az időben még a Bayern Münchenben futballozott, akkori edzője, Pep Guardiola pedig úgy fogalmazott, hatalmas potenciál van benne, akár Lionel Messi szintjére is eljuthat. Nem így lett. Egy rejtélyes betegség és másfél év alatt alig néhány lejátszottmérkőzés megtörte a karrierjét, amelyet a Borussia Dortmundhoz visszatérve sem tudott újraindítani. Ma már a BVB-ben sem alapember.

A 27 éves Götze állítólag menedzsere és apja nyomására nem akarja elfogadni a Dortmund által kínált, a mostaninál szerényebb fizetésről szóló új szerződést. Ehelyett külföldön próbálkozhat karriert építeni: korábban az Everton és a West Ham United érdeklődéséről is lehetett hallani.

Michael Rummenigge, sportvezető, sportgazdasági szakember, a Bayern München élén álló Karl-Heinz Rummenigge testvére korábban azt tanácsolta Götzének, inkább fogadja el a BVB ajánlatát, és sebessége elvesztésével a középpályán alakítsa át a futballját, ahelyett, hogy „B-kategóriás klubokba szerződik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik