Bundesliga: 28 éves vezetőedző irányítja a Hoffenheimet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.11. 15:19
Szerdán egészségügyi okok miatt lemondott a Hoffenheim korábbi vezetőedzője, Huub Stevens, a helyét pedig az utánpótláscsapattól érkező Julian Nagelsmann foglalta el.

Csütörtökön hosszú távú együttműködésről tárgyalt Nagelsmann és a klub – végül a 28 esztendős edző 2019 nyaráig kötelezte el magát a Bundesliga utolsó előtti helyén álló csapathoz.

Még ősszel számoltunk be a hírről, miszerint nyártól amúgy is a 2014-ben U19-es bajnoki címet nyerő tréner veszi át a gárdát, ám a 62 éves holland edző szívritmuszavara miatt ez hamarabb vált esedékessé.

A Kicker információi szerint – a korábbi hírekkel ellentétben – nem Nagelsmann lesz a német élvonal legfiatalabb vezetőedzője, ugyanis 1976. október 23-án a Köln–Saarbrücken összecsapáson a vendégeket a mindössze 24 éves és 47 napos Bernd Ströber irányította. Ezzel hivatalosan ő lett minden idők legfiatalabb vezetőedzője a Bundesligában.

A Saarbrücken végül 5–1-re kikapott, a csapat irányítását pedig már a soron következő bajnokin Manfred Krafft vette át.

A Hoffenheim szombaton a Werder Bremen vendégeként lép majd pályára. A csapat sportigazgatója szerint Nagelsmann-nal lendületet kaphat a csapat, és elkerülheti a kiesést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik