Bayern: Thomas Müller szerződést hosszabbított

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.07. 11:16
null
Thomas Müller 2023-ig maradhat a bajoroknál (Fotó: AFP)
Az FC Bayern München a hivatalos honlapján jelentette be, hogy új szerződést kötöttek a csapat saját nevelésű támadójával, Thomas Müllerrel, aki így 2023 nyaráig maradhat a bajor gárda játékosa.

Ahogyan arról hétfőn már beszámoltunk, a megegyezés két évvel toldja meg az eddigi, 2021 nyaráig szóló kontraktust, lejártakor Müller már a 34. életévében fog járni. A futballista profi szinten sehol máshol nem szerepelt eddig, csakis a bajoroknál.

Müller sokadvirágzását éli, Hans-Dieter Flick vezetőedző őszi kinevezése óta ismét alapemberré vált a Bayernben, igaz, a korábbiaknál valamivel visszavontabb szerepkörben kap lehetőséget. Ezzel együtt hat gólja és 16 gólpassza van 25 bajnoki fellépésen a 2019–2020-as évadban. Flick kinevezése óta 15 meccsen szerzett 18 kanadai pontot – hat gól és 12 assziszt a mérlege.

„Mindkét fél jó érzésekkel ült a tárgyalóasztalhoz és írt alá most is. Biztos vagyok abban, hogy amint újra útjára indulhat a labda, újabb sikeres időszakot élhetünk át együtt. Számomra mindennél fontosabb volt, hogy meghosszabbíthassam a szerződésemet. Szerencsére a klub is úgy érezte, elég fontos vagyok, hogy maradjak. Életem kétharmadát a Bayernnél töltöttem, számomra ez az egyesülete jóval több, mint holmi kenyéradó. Ez számomra szenvedély. Örülök, hogy két évvel tovább maradhatok a pályán és azon kívül is a Bayernnél” – idézi az fcbayern.de Müllert.

A Bayern vezetősége a héten jelentette be a német sajtóban csak Hansi Flickként emlegetett szakvezető szerződéshosszabbítását, s mindez a jelek szerint Müller ügyének is jót tett.

Müller a 2008–2009-es idényben mutatkozott be a bajoroknál, azóta 343 bajnokin 116 gól fűződik a nevéhez, összesen 521 tétmérkőzésen lépett pályára, melyeken 195 gólt és 186 gólpasszt jegyez. Nyolcszoros német bajnok, ötszörös kupagyőztes, a Bajnokok Ligája, az Európai Szuperkupa és a FIFA-klubvilágbajnokság megnyeréséért is van egy-egy aranyérme otthon.

Hasan Salihamidžić on Twitter

@esmuellert_ ist für uns ein besonderer Spieler, eine Identifikationsfigur für Klub & Fans, ein Führungsspieler, der auf dem Platz vorangeht & mit dem @FCBayern sehr viel erreicht hat. Wir sind froh, dass es jetzt bis 2023 so weiter geht. #MiaSanMia #packmas



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik