Bayern: Thiago távozni fog. Bele kell törődnünk – Rummenigge

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 07:45
null
Thiago és a Bayern közös története a végéhez közeledik (Fotó: AFP)
Új kihívásokat és új klubot keres magának Thiago, a Bayern München spanyol válogatott labdarúgója. A játékos búcsúját már eddig is sokan valószínűsítették, most azonban a bajor klub vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge is megerősítette, nem tudtak megállapodni a szerződéshosszabbításról, így inkább piacra dobják a 29 éves középpályást.


„Többször is tárgyaltunk vele, és egy ponton úgy tűnt, összejön a megállapodás. Aztán Thiago közölte, hogy valami újra vágyik, új kihívásokat szeretne. El kell fogadnunk a döntését. Még egy évig szól a szerződése velünk, de ha van egy klub, amely hajlandó kifizetni az átigazolási díját, már idén távozhat. Nem szeretnék ennél többet mondani a dologról a nyilvánosság előtt. Így alakult, bele kell törődnünk” – idézi Rummeniggét a Sky Sport Germany.

Korábban német, spanyol és angol lapok is arról cikkeztek, hogy Thiagót a Liverpool szeretné megszerezni. Sajtóhírek szerint Jürgen Klopp már többször is megpróbálta megszerezni a spanyol válogatott középpályást, mióta Angliában dolgozik, igaz, egyszerű érdeklődésnél eddig még sosem jutott tovább az üzlet. Nem úgy most.

A müncheniek – hogy legalább bevételt lássanak a távozásából – 35 millió eurót kérnek Thiago játékjogáért. Ez pedig közel sem akkora összeg, hogy a Liverpool ne tudná kifizetni.

Thiago 2013 nyara óta futballozik a Bayernnél, eddig 230 tétmérkőzésen lépett pályára a német rekordbajnoknál, amellyel hétszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes és klub-vb-aranyérmes lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik