Bayern München: Xabi Alonso bejelentette a visszavonulását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.09. 11:41
null
Xabi Alonso a nyáron szögre akasztja a stoplist (Fotó: AFP)
Xabi Alonso, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München középpályása a klub televíziójának élő adásában jelentette be, hogy felhagy a profi futballal.

A 35 esztendős spanyol futballista visszavonulását korábban már megszellőztette a Bild, ezúttal pedig maga a játékos jelentette be, hogy 2017 nyaráig szóló szerződése lejártával befejezi a pályafutását.

Xabi Alonso a Real Sociedadban kezdte a karrierjét, és 2004-ben szerződött a Liverpoolhoz, amellyel legnagyobb sikerét, a Bajnokok Ligája-győzelmet első szezonjában érte el. Öt évvel később a Real Madridhoz vezetett az útja, és a királyi gárdával szinte minden sorozatban a csúcsra ért. 2014-ben igazolt Münchenbe, a bajor csapat 9 millió eurót fizetett érte a spanyol klubnak. Carlo Ancelotti, a német együttes vezetőedzője korábban jelezte, hogy szívesen hosszabbítana a rutinos labdarúgóval, ám a baszk nemzetiségű középpályás másképp határozott.

Sikerekben gazdag pályafutása alatt kétszer ért a csúcsra a Bajnokok Ligájában, a Bundesligában és a Spanyol Kupában, de nyert többek között spanyol bajnokságot, európai Szuperkupát, FA-kupát, Német Kupát, valamint angol, spanyol és német Szuperkupát is. A válogatottban sem kerülték el a sikerek, az Európa-bajnokságon kétszer, míg a világbajnokságon egyszer diadalmaskodott a spanyol nemzeti együttessel.

„Nem volt könnyű meghoznom ezt a döntést, de úgy gondolom, megérett rá az idő. Mindig úgy véltem, hogy jobb előbb befejezni, mint utóbb. A legmagasabb szinten szerettem volna lezárni a pályafutásomat, a Bayern pedig megfelelő csapat. Hihetetlenül büszke és boldog vagyok, hogy ennek a családnak a tagja lehetek” – mondta Xabi Alonso az FC Bayern Tv-nek.

„A Bayern München nevében szeretnék köszönetet mondani annak a nagyszerű játékosnak és embernek, aki ilyen magas színvonalon képviselte a klubot. Xabi Alonso egyike a futball legnagyobbjainak, mindent megnyert, amit megnyerhetett pályafutása során. Egyedülálló személyiség, egy igazi úriember” – búcsúztatta a játékost Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.

Xabi Alonso a második Bayern-futballista rövid időn belül, aki bejelentette a visszavonulását, néhány héttel korábban Philipp Lahm tett hasonlóképpen.

„Megéltem. Szerettem. Búcsúzom ettől a gyönyörű játéktól.”



Így búcsúzott Xabi Alonso



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik