Simán nyert a Bayern, jöhet a Dortmund elleni kupadöntő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.16. 20:25
null
Schweinsteiger fejes góljával szerezte meg a vezetést a Bayern (Fotó: Reuters)
A Bayern München hazai pályán 5–1-re legyőzte az 1. FC Kaiserslauternt a Német Kupa elődöntőjében, így a bajorok fognak összecsapni a Dortmunddal a fináléban. Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller, Mario Mandzukic és Mario Götze volt eredményes a hazaiaktól, míg a vendégek szépítő találatát Simon Zoller szerezte fejjel.

Finoman szólva sem esett ellenfelének a Bayern München, bár a kilencedik percben majdnem megszerezte a vezetést, Thomas Müller fejesét követően a labda a keresztlécen csattant, miután irányt változtatott Florian Dicken. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Müller lesgyanús helyzetben volt, de a partjelző nem jelzett, tehát a játékvezető minden valószínűség szerint megadta volna a gólt.

A Kaiserslautern nem csak védekezésre rendezkedett be, próbált támadásokat építeni, sok sikerrel azonban nem járt. A hazaiak pedig a 23. percben megszerezték a vezetést, Arjen Robben jobb oldali szögletét követően Bastian Schweinsteiger fejelt a jobb alsó sarokba öt méterről. 1–0

A gól nagyon megfogta a vendégeket, onnantól kezdve szinte csak a bajoroknál volt a labda, a 32. minutumban pedig meg is duplázták az előnyüket, az egyik főszereplő megint Robben volt, aki két védő mellett is elviharzott, lekészítését követően pedig Toni Kroos lőtte ki 19 méterről a bal alsó sarkot. Ez volt a 250. találat a Német Kupa-történetében, amit a Kaiserslautern kapott. 2–0

A második félidő elejét megnyomták a vendéglátók, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az 50. percben végleg eldőlt a továbbjutás kérdése. Robben harcolt ki büntetőt, amit Thomas Müller váltott gólra, a középpályás a jobb alsó sarokba gurította magabiztosan a labdát. 3–0

Nem sokkal később a semmiből szépített a Kaiserslautern, a büntetőt összehozó Florian Dick jobb oldali beadását követően Simon Zoller csúsztatott a jobb alsó sarokba hat méterről. 3–1

Mielőtt azonban komolyan elkezdhettek volna reménykedni a vendég szurkolók egy feltámadásban, a Bayern további két góllal válaszolt. A 78. percben a csereként beálló Mario Götze indításával Mario Mandzukic gyalogolt be a kapuig, majd öt méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (4–1). Az utolsó pillanatokban pedig Götze is betalált, Ribéry szemfüles átadását váltotta gólra a korábbi Dortmund játékos (5–1), aki majd a döntőben összefuthat korábbi csapattársaival a pályán.

LABDARÚGÁS, NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
BAYERN MÜNCHEN–1. FC KAISERSLAUTERN5–1 (2–0)
München, Allianz-Arena. V: T. Kinhöfer
Bayern München: Raeder – Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba (Rafinha, 81.) – Schweinsteiger (Javi Martínez, 75.) – Robben (M. Götze, 61.), Th. Müller, T. Kroos, Ribéry – Mandzukic. Vezetőedző: Josep Guardiola
1. FC Kaiserslautern: Sippel – Dick, Orban, Torrejón, Löwe (Fortunisz, 68.) – Heintz, Zimmer – Matmur, R. Y. Jenssen (Idrissou, 77.), Ring – Zoller (Lakic, 80.). Vezetőedző: Kosta Runjaic
G: Schweinsteiger (23.), T. Kroos (32.), Th. Müller (50. – tizenegyesből), Mandzukic (78.), Götze (91.), ill. Zoller (60.)

PERCRŐL PERCRE

91. perc: véget ért a mérkőzés!

91. perc: GÓÓÓL!! Götze közeli lövését blokkolták, majd jött egy kisebb kavarodás, aminek végén Ribéry húzta vissza a labdát Götze elé, aki öt méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 5–1

82. perc: Götze bal oldali beadását követően Mandzukic fejelt öt méterről a bal alsó sarok mellé senkitől sem zavartatva.

81. perc: Alaba le, Rafinha be.

80. perc: Zoller le, Srdan Lakic be.

78. perc: GÓÓÓL! Götze kapott remek labdát középen, amit kidobott jobbra, Mandzukic pedig begyalogolt az ötösig, majd öt méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 4–1

77. perc: Ruben Yttergard Jenssen le, Mohammadou Idrissou be,

75. perc: Schweinsteiger le, Javi Martínez be.

71. perc: Fortunisz bal oldali szabadrúgása után Jerome Boateng mentett a büntetőterületen belül.

68. perc: Löwe lába görcsölt be,le is kellett cserélni, Kosztasz Fortunisz váltotta.

61. perc: Robben le, Mario Götze be.

60. perc: GÓÓÓL! A semmiből összejött a vendégeknek a szépítés. Dick jobb oldali beadását követően Zoller csúsztatott a jobb alsó sarokba hat méterről. 3–1

56. perc: Dick rúgta fel Ribéryt a félpályánál, amiért megkapta a találkozó első sárga lapját.

54. perc: Robben ugratta ki remekül Thomas Müllert a jobb oldalon, aki egyből átlőtte a labdát a hosszú oldalra, de Kroos 11 méterről nem tudta eltalálni a félig üresen tátongó kaput.

52. perc: Löwe jobb oldali szabadrúgását követően Dante mentett fejjel.

50. perc: GÓÓÓL! Thomas Müller értékesítette a büntetőt, a jobb alsó sarokba küldte a labdát magabiztosan. 3–0

50. perc: BÜNTETŐ!!! Chris Löwe akasztotta Robbent a tizenhatoson belül.

49. perc: Alaba bal oldali centerezését követően Torrejón rúgta ki a labdát a mezőnybe, ráadásul társhoz.

46. perc: bal oldali beadás után Dante lökte fel Sippelt a gólvonalon, de ez nem volt szándékos, így nem is lett csetepaté belőle.

Egyik oldalon sem történt csere a szünetben.

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

45. perc: véget ért az első félidő!

45. perc: Ruben Yttergard Jenssen bal oldali centerezése pontosan Raeder számára volt tökéletes.

43. perc: Matmur bal oldali sarokrúgását követően Mandzukic fejelte ki a labdát a mezőnybe a rövid oldalnál helyezkedve.

40. perc: Zoller lőtte be a labdát középre a jobb oldalról, de az csak Philipp Lahm számára volt jó a hosszú oldalon, aki fejjel mentett.

37. perc: Thomas Müller jobb oldali beadását követően Ribéry próbálta átvenni a labdát a hosszú oldalon kevés sikerrel, végül Sippel tisztázott.

32. perc: GÓÓÓL! Robben vitte el a labdát két ember mellett is a jobb oldalon, majd legurította azt, Toni Kroos pedig kapásból kilőtte a bal alsó sarkot 19 méterről jobb belsővel. 2–0

31. perc: Sippel dobott be cselt Mandzukic ellen, szerencséjére pedig ez be is jött a tizenhatoson belül.

30. perc: Marc Torrejón rúgott oda Mandzukicnak hátulról, de megúszta a sárga lapot.

A német rekordbajnok pályaválasztásával negyedszer találkozik egymással a két csapat a Német Kupában (1971, 2006 és 2012 után). Az előző három összecsapáson a Kaiserslautern egyetlen gólt sem szerzett.

28. perc: Robben végzett el újra sarokrúgást a jobb oldalról, ezúttal laposan, de ebből nem alakult ki veszély a vendégek kapuja előtt.

23. perc: GÓÓÓL! Robben jobb oldali szögletét követően Schweinsteiger érkezett nagy lendülettel az ötös bal sarkánál, majd nagy erővel a jobb alsó sarokba fejelte a labdát, előtte szépen szakadt el az emberétől a középpályás. 1–0

21. perc: Jean Zimmer bal oldali kanyarítása után Alaba fejelte haza nagyon higgadtan a labdát.

19. perc: Franck Ribéry bal oldali beadását követően Mandzukic húzta tovább a labdát, ami jó is lett volna Thomas Müllernek az ötösnél, ha előtte nem futott volna lesre.

16. perc: Mandzukic kapott nagyon hátulról, de tudta folytatni a meccset a horvát csatár.

13. perc: gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Karim Matmur lőtte laposan középre a labdát jobbról, Zoller azonban nem tudta átvenni azt a tizenhatoson belül.

12. perc: Thomas Müller jobb oldali beadását követően Mandzukic lőtt jobbal az égbe 11 méterről.

A Bayernt legutóbb tíz évvel ezelőtt tudta másodosztályú csapat kiverni a Német Kupából, akkor az Alemannia Aachen vitte véghez ezt a bravúrt (2–1).

9. perc: KAPUFA! Arjen Robben, majd Bastian Schweinsteiger volt a labda útja, utóbbi jobb oldali beadását követően Thomas Müller fejelt kapura lesgyanús helyzetben öt méterről, a labda Florian Dick fejéről pattant a keresztlécre.

6. perc: Mandzukic kapott indítást a bal oldalon. de Tobias Sippel nagyon rutinosan kiengedte a labdát az alapvonalon túlra.

5. perc: David Alaba indítását követően Mario Mandzukic fejelte le a labdát, amit aztán Thomas Müller lőtt méterekkel a kapu fölé távolról.

3. perc: Simon Zoller fejese került el jócskán a Bayern kapuját.

1. perc: a Kaiserslautern kezdte a mérkőzést!

A Bayern München a legutóbbi harminc hazai Német Kupa-mérkőzéséből mindössze egyet veszített el, a Schalke tudta a bajorokat legyőzni idegenben három évvel ezelőtt az elődöntőben. A maradék 29 találkozóból huszonhetet megnyert a rendes játékidőben a Bayern, kétszer pedig tizenegyespárbajt követően jutott tovább.

Lukas Raeder fogja védeni a hazaiak kapuját, pályafutása során először került be a Bayern kezdőjébe.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Bayern München–1. FC Kaiserslautern labdarúgó mérkőzés a Német Kupából, a tét a döntőbe jutás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik