HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.09.19 19:04 Frissítve: 2017.09.19 20:00

Bayern: ezért engedték el Kroost a Real Madridhoz?

Stefan Reinartz, a Bayer Leverkusen korábbi játékosa a Bleacher Reportnak adott interjújában elmondta, a Bayern Münchennél 2014-ben nem akarták megadni Toni Kroosnak a fizetésemelést, és többek között ez vezetett a világbajnok középpályás Real Madridhoz való távozásához.

HIRDETÉS
Toni Kroos nagy fogásnak bizonyult a Real Madrid részéről (Fotó: AFP)

 

Toni Kroos három évvel ezelőtt, „mindössze” 25 millió euróért került a spanyol klubhoz, amelynek gyorsan alapemberévé vált, azóta több mint 150 tétmérkőzésen lépett pályára. A viszonylag alacsony vételárban – a játékos ügynöke szerint a madridiak az évszázad üzletét kötötték – nagy szerepet játszott, hogy a német futballistával nem haladtak jól a szerződése meghosszabbításáról szóló tárgyalások: Kroos évi több mint 10 millió eurót szeretett volna, Karl-Heinz Rummenigge azonban nem akarta ezt megadni neki, ugyanis nem tartotta világklasszis játékosnak.

„Részben a pénzről szólt az egész. A Bayern München új szerződést ajánlott Kroosnak, aki tisztában volt vele, hogy Mario Götze mennyit keres – ők nagyjából ugyanolyan idősek. A lényeg, hogy Rummenigge azt mondta Kroosnak, »nem fogunk évi tízmillió eurónál többet adni neked, mert nem vagy világklasszis játékos«” – árulta el a már visszavonult, korábbi válogatott Stefan Reinartz.

A Bayer Leverkusen korábbi játékosa hozzátette, Kroos ekkor döntötte el, hogy eljött a távozás ideje, és hamarosan be is jelentették, hogy a világbajnok középpályás a Real Madridban folytatja pályafutását. Kroos azóta kétszer nyert Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot, s egyszer a bajnoki címet és a spanyol Szuperkupát is elhódította a királyi gárdával, amelynek érkezése óta az egyik kulcsembere. Nem is rossz egy „nem világklasszis” játékostól…

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.05 08:16:06

Német labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

A Hertha edzője mesélt a hat pont titkáról, és szóba került egy különleges gólkirályi cím is.

2018.09.04 21:35:21

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem varázsolni akar, hanem játékosainak segíteni.

2018.09.02 23:21:23

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL A minőség számít. A szaktudás, illetve a tudás átadásának képessége, a kompetencia, az emberismeret és az emberek irányításának képessége, a médiamunkában való erősség.

2018.08.30 16:18:39

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Müncheni stabilizátor a Schalkében, Dárdai védőt szerzett, csoda Stuttgartban, régi nóta Wolfsburgban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS