Bayern: Lehetnék középpályás is! A negyedosztályban… - Neuer

Vágólapra másolva!
2014.10.25. 16:29
A kapuját gyakran elhagyó Manuel Neuert, a Bayern München labdarúgóját gyakran a bajorok tizenegyedik mezőnyjátékosának nevezik. A német kapus elismerte, szívesen lenne középpályás, de csak alacsonyabb osztályban.

„Talán a negyedosztályban lehetnék mezőnyjátékos. Azt hiszem, ott megállnám a helyem a kapun kívül is – mondta Neuer a fifa.com-nak. – Néha van olyan, hogy edzésen hét a három elleni szituációkat gyakorlunk, és kint kell játszanom. Ezek az alkalmak is fontosak, fejlődhet a technikám, a passzolásom, és megtanulhatom gyorsabban megjátszani a labdákat.”Neuer a fifa.com-nak. – Néha van olyan, hogy edzésen hét a három elleni szituációkat gyakorlunk, és kint kell játszanom. Ezek az alkalmak is fontosak, fejlődhet a technikám, a passzolásom, és megtanulhatom gyorsabban megjátszani a labdákat.”

Neuer elmondta, már korábban is rendszeresen elhagyta kapuját, de csak a világbajnokság alatt került reflektorfénybe ez a szokása.

„Nem változott a játékom, mindig ilyen volt, de csak a vébé alatt kapott ekkora figyelmet. Minden kapusnak el kell döntenie, milyen stílusban akar védeni, és százszázalékosan kitartania mellette. Tudom, sokszor kockázatos, hogy kirohangálok, de a legtöbbször ez az egyetlen lehetőség megakadályozni a gólt, mert ha nem jövök ki, könnyen betalálnak mellettem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik