Bayern: ha Lewandowski távozik is, nem Európában folytatja

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 12:42
null
Lewandowski a Wolfsburg ellen szerzett góljaival a német bajnokság valaha volt legeredményesebb légiósa lett (Fotó: AFP)
Robert Lewandowski, a német labdarúgó-bajnokságban címvédő Bayern München lengyel válogatott csatára azt mondta, a bajor együttes lehet pályafutása utolsó európai csapata.

 

A 30 éves támadó múlt szombaton két gólt szerzett a Wolfsburg ellen 6–0-ra megnyert Bundesliga-mérkőzésen, és ezzel rekordot döntött: 197 gólnál jár a német élvonalban, s ő lett a bajnokság történetének legeredményesebb külföldi játékosa, megelőzve a perui Claudio Pizarrót (195 gól).

A lengyel játékos szerdán az egyik varsói internetes oldalnak azt nyilatkozta, a további rekordok megdöntése csábítóan hangzik, és ennek érdekében maradna is a Bayernnél.

„El tudom képzelni, hogy a müncheni lesz az utolsó európai együttes, amelyben futballozom, mert a város és a klub is nagyszerű, a következő szezontól pedig további fejlődés várható a csapatnál. Szeretnék még több csúcsot megdönteni, és a tudat, hogy beírhatom a saját nevemet a történelembe, azt eredményezheti, hogy maradok Münchenben” – jelentette ki a 102-szeres válogatott játékos.

A Bayern szerda (ma) este a Liverpoolt fogadja a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján, és az idegenben elért 0–0 után saját közönsége előtt harcolhatja ki a legjobb nyolc közé jutást.

„Nagy álmom a BL megnyerése, de ha nem jutunk el a döntőig, akkor sem fogom leírni ezt a szezont” – mondta Lewandowski.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik