Bayern: Guardiola a Leverkusen alapemberét szemelte ki?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.08. 17:20
Pep Guardiola, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szereti a több poszton bevethető játékosokat, elég csak David Alabára, Thomas Müllerre vagy épp Philipp Lahmra gondolni. Lehetséges, hogy a bajorok mestere megtalálta legújabb „ezermesterét”, ugyanis legutóbb Gonzalo Castrót, a Bayer Leverkusen univerzális középpályását dicsérte.

„Castro remek játékos, ebben az idényben több poszton is kiválóan teljesített, de még nem gondolkozom a következő szezonon vagy átigazolásokon” – idézi Guardiolát a Bild.Guardiolát a Bild.

Castro szerződése 2016 nyarán jár le, Rudi Völler, a Leverkusen sportigazgatója pedig szívesen hosszabbítana a 27 éves középpályással, ám ő is tudja, ez nem lesz egyszerű feladat.

„A következő hetekben asztalhoz ülünk Castróval, hogy beszéljünk a jövőjéről – mondta Völler a TZ-nek. – Rendre elveszítjük legjobb labdarúgóinkat, egyszerűen ilyen a játékospiac, de a befolyó összegekből új emberek érkezhetnek.”

A középpályán védekező és támadó szerepkörben, illetve a hátvédsorban is bevethető Castro több mint tíz éve mutatkozott be a Leverkusen felnőttcsapatában, azóta 365 meccsen szerepelt a gyógyszergyáriaknál.

A mértékadó transfermarkt.de szerint 14 millióra taksált ötszörös német válogatott futballista szerda este éppen a Guardiola vezette Bayern ellen léphet pályára a Német Kupában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik