Bayern: Thiago Alcántara a Barcából a BL-győzteshez igazol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.14. 20:12
null
Thiago Guardiola kifejezett kívánságára lett a Bayerné
A Bajnokok Ligája-győztes, német bajnok, német kupagyőztes Bayern München labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Barcelona középpályását, a kétszeres U21-es Európa-bajnok Thiago Alcántarát.

Thiago Alcántara a Bayern közleménye szerint napokon belül Münchenbe utazik, ahol átesik a kötelező orvosi vizsgálaton, és aláírja 2017. június 30-ig szóló szerződését a Bayernnel.

A Barcelona és a Bayern egy összesen 25 millió euró értékű átigazolási konstrukcióban állapodott meg. A Barcelona 20 millió eurót kap, a fennmaradó összeg egyrészt abból adódik, hogy a középpályás lemond fizetése egy részéről, illetve a Barcelona megkapja egy felkészülési mérkőzés bevételét is.

„Thiago Alcántara szerződtetése volt Pep Guardiola kifejezett óhaja, és elégedetten jelentjük be, hogy ezt teljesítettük. Thiago most lett az U21-es Eb legjobb játékosa, fantasztikus futballista, óriási tehetség, aki tovább erősíti a Bayernt” – mondta Karl-Heinz Rummenigge.

Thiago a Barcelona B csapatában 59, az A-csapatban 68 bajnokin kapott szerepet katalóniai évei alatt. A brazil világbajnok Mazinho fia – aki a korosztályos válogatottban végig a spanyol színeket viselte, majd bemutatkozott a „nagyok” között is – a Bayern harmadik nyári szerzeménye Jan Kirchhoff és Mario Götze után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik