Bayern: a sztárjátékos követheti Guardiolát a Man. Cityhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.04. 10:37
Angol lapértesülés szerint Pep Guardiola, a Bayern München jelenlegi, a Manchester City leendő vezetőedzője magával vinné a szigetországba Manuel Neuert, a bajorok világbajnok német kapusát. A Premier League-ben szereplő csapat állítólag a világ legjobban fizetett kapusává tenné a 29 esztendős játékost. Guardiola a pénteki sajtótájékoztatóján reagált a szárnyra kapott hírekre.

A Bayern Münchentől a szezon végén távozó Guardiola szabadidejében már azon gondolkodik, kikkel erősítse meg új csapata, a Manchester City keretét a nyári átigazolási időszakban.

GUARDIOLA CÁFOL

„Megérzésem szerint Neuer a következő öt, hat, hét, nyolc, kilenc évben is a Bayern München kapusa lesz, de nem beszéltünk erről, nem ismerem az álláspontját. Mindenesetre úgy vélem, pályafutása végéig a Bayern játékosa marad” – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Pep Guardiola.

A Daily Mirror értesülései szerint a spanyol szakember rögtön az alaptézissel kezdene, vagyis „venne egy jó kapust”. Nem mintha Joe Hart képességeivel bármiféle probléma lenne, de Guardiola elképzeléseibe sokkal jobban beleillik Manuel Neuer, aki lábbal is jól bánik a labdával, ezért a szakvezető szívesen magával vinné Angliába.

A 29 éves kapus 2011 óta három bajnokságot, két Német Kupát és egy Bajnokok Ligáját nyert a Bayernnel, amelynél 2019-ig szól a szerződése.

A Manchester City ajánlata azonban gondolkodóba ejtheti a világbajnok kapust, akit az angolok a hírek szerint heti 300 ezer fontos (120 millió forintos) fizetéssel csábítanak. Ha elfogadja az ajánlatot, a világ legjobban kereső kapusa lehetne, és kétszer annyit tehetne zsebre, mint David de Gea (Manchester United).

Neuer értékét a transfermarkt.de 45 millió euróra becsüli, ennél olcsóbban a bajorok aligha engednék el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik