Bayern: 110 millió euróért érkezik Ribéryék utódja – sajtóhír

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.08.06. 07:50
null
Leroy Sané, a Manchester City és a Bayern München megállapodott egymással – legalábbis a France Football szerint (Fotó: AFP)
A France Football információi szerint megszületett a megállapodás a Manchester City és a Bayern München között Leroy Sané klubváltásáról. A német válogatott szélső 110 millió euróért szerződhet Münchenbe, a bajoroknál ötéves szerződést ír alá és idényenként 18 millió eurót kereshet majd – igaz, adózás előtt.

 

A végéhez érhet Leroy Sané és a Bayern München sagája, legalábbis a France Football értesülései alapján. A francia lap úgy tudja, megszületett az egyezség a Manchester CIty és a Bayern között, így a 23 éves futballista a Bundesliga valaha volt legdrágább szerzeményeként, 110 millió euróért cserébe térhet vissza Németországba.

Münchenben a nyár slágertémája volt, hogy Franck Ribéry távozása és Arjen Robben visszavonulása után a Bayern tud-e igazolni klasszis szélsőt.

Sané a Bayern nagy riválisánál, a Schalkénál nevelkedett, 47 bajnokin lépett pályára és 11 gólt szerzett, mielőtt 2016-ban (20 évesen), 50.5 millió euróért szerződött a Manchester Cityhez. Angliában kétszer bajnok, egyszer FA-kupa-győztes lett, s a Cityvel kétszer megnyerte az angol Ligakupát és az angol Szuperkupát is. 134 tétmérkőzésen 39-szer talált az ellenfelek kapujába.

Korábban Pep Guardiola, a City menedzsere kijelentette, szíve szerint megtartaná Sanét, ám mivel már csak két év van hátra a szerződéséből, s jelen állás szerint nem akar hosszabbítani, a manchesteriek lépéskényszerben vannak.

„Ha Sané menni akar, megteheti” – fogalmazott Guardiola még július végén.

A jelek szerint meg is teszi.

A Bayern a hírek szerint rögvest duplázhat Sanéból, ugyanis a válogatott szélső 16 éves testvérét, a Schalkéban futballozó Sidi Sanét is átigazolhatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik