A mentális felkészítés fontossága; négy érem az Európai Játékokról

Vágólapra másolva!
2019.06.26. 23:17
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

Ritkán esik szó még manapság is mifelénk a sportolók mentális felkészítésének fontosságáról. Pedig a csúcsteljesítmények eléréséhez erre is elengedhetetlenül szükség van – erről is beszélt a lapunknak adott interjúban Gerei Zoltán Balázs, a Bundesligában szereplő RB Leipzig magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter mentális trénere. A szakember arra a felvetésre is válaszolt, hogy miből mérhető le, fejben is készen áll-e a megméretésre egy versenyző.
Ritkán esik szó még manapság is mifelénk a sportolók mentális felkészítésének fontosságáról.
Pedig a csúcsteljesítmények eléréséhez erre is elengedhetetlenül szükség van – erről is beszélt a lapunknak adott interjúban Gerei Zoltán Balázs, a Bundesligában szereplő RB Leipzig magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter mentális trénere. A szakember arra a felvetésre is válaszolt, hogy miből mérhető le, fejben is készen áll-e a megméretésre egy versenyző.

Madagaszkárról sokaknak a hasonló című mesefilm jut eszébe, de most a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupájában az ország válogatottja is igyekszik letenni a névjegyét. Sajátos helyzetben van azonban a torna újonca, amely tavaly októberben vívta ki az egyiptomi szereplés jogát, hiszen az országban nincs profi futball-liga. A 23 tagú ANK-keretből így aztán 13 játékos a francia élvonalban vagy alsóbb osztályokban szerepel. Hogy mit gondol e helyzetről Nicolas Dupuis szövetségi kapitány, az is kiderül írásunkból.

Egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyarok az Európai Játékok hatodik napján Minszkben. Kiküldött munkatársunk a fehérorosz fővárosban találkozott Baji Balázzsal, aki az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának alelnökeként vesz részt ezen a rendezvényen. Természetesen szóba került az új lebonyolítású atlétikai verseny is, amely részben elnyerte a vb-bronzérmes gátfutó tetszését, de azért némi finomítást feltétlenül szükségesnek tart. Téma volt az is, hol tart Baji gyógyulása.

Amerika-mellékletünkben bemutatjuk az NHL egyik legendás játékosát, Glenn Hallt, aki háromszor is visszavonult az aktív játéktól, s aki egy viskóban lakott, amikor a St. Louis Blues vezetői megkeresték, hogy rábeszéljék az újrakezdésre; jobb híján a ház előtt álló autóba ültek be tárgyalni a felek. Hall együtt dolgozhatott a liga történetének egyik meghatározó edzőjével, Scotty Bowmannel is, aki zsinórban háromszor juttatta el a Stanley-kupa-döntőbe a Blues gárdáját, igaz, valamennyi finálét elbukták.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik