A Dortmund csaknem ötször annyit költött eddig, mint a Bayern

Vágólapra másolva!
2014.07.23. 21:52
null
Toni Kroos és Robert Lewandowski egyaránt klubot váltott a nyáron, így nem lesznek csapattársak (Fotók: Action Images)
Nem is rendes nyár az, ahol nem csapnak bősz költekezést a szerencsésebb országok labdarúgócsapatai, ezért aztán idén is lelkesen dalolva vállalkoztunk arra, hogy rendet vágjunk a transzferőrületben, ösvényt mutassunk az euródzsungelben, gatyába rázzuk a pletykahadsereget. Íme, a nyári transzfersorozat!

 

GAZDASÁGOS ERŐSÍTÉS, AVAGY GYERE INGYEN, 90 MILLIÓ EURÓÉRT

Nem szórja két kézzel a pénzt ezen a nyáron a BAYERN MÜNCHEN, de így is félcsapatnyi világbajnokkal erősödött – no és egy vérbeli csatárral, napjaink talán legjobb Bundesliga-gólzsiványával. Robert Lewandowski nem kevés hercehurca és haragszomrád után érkezett a nagy rivális Borussia Dortmundtól, szerződése lejártával, és úgy érezzük, alaposan eltaktikázta a lengyellel magát a BVB, mert talán jobban járt volna, ha még tavaly eladja az érte fűt-fát kínáló angol és spanyol kluboknak. Így viszont hazai ellenfelét erősítette, ráadásul ingyen. Az 50 millió euróra értékelt ék 2019-ig írt alá Münchenben, és mi tagadás, sokat köszönhet a Dortmundnak, ezt maga sem tagadja, de a nagyobb kihívások, a közel 12 milliós aláírási pénz és az ottani éves 1.5, majd utolsó évében 5 milliós éves fizetés helyett a müncheni közel 11 milliós bér is sokat nyomott a latba. Bosman-szabály, na ja – amit spórolnak a réven a klubok, elveszítik a vámon...

„A Jupp Heynckes által már májusban megjósolt transzfer érdekes a csatár szemszögéből is, aki érthető módon ki akarta facsarni tehetségéből a maximális anyagi hasznot (őszintén, mi mit tennénk, hogyan mérlegelnénk munkaadónkhoz fűződő viszonyunkat, ha sokmilliárd forintos munkaajánlatokkal bombáznának minket?). Sokatmondó, hogy a Real Madrid hiába hívta őt évi 9.5 milliós eurós bérrel és még ennél is magasabb aláírási pénzzel, mégis a Bayern lett a győztes, amelynek korábban szavát adta, és amelynek tokkal-vonóval, adóval-illetékkel (csak a lengyel menedzsere többet kap 10 millió eurónál, ez is megmagyaráz pár dolgot) 90 millió eurójába kerül majd az a papír, amelyen a – last minute dortmundi fizetésemelése után a klub vezetőit csalódottan lehazugozó – gólvadász elkötelezte magát hozzá" – írtuk a Lewa-ügyről még a télen. Folyt. köv. végre már a gyepen.

Szintén ingyen érkezett az Eintracht Frankfurttól a középpályás Sebastian Rode. A 23 esztendős, középen és a jobb oldalon is bevethető játékos még nem került be a felnőtt válogatott keretébe, de össznépi vélemény szerint ennek küszöbén áll, közel tízmilliós értéke alapján remek üzletet csaptak vele Münchenben. Az inkább a mezőnymunkában és a passzolgatásban jeleskedő Rode négymillió fölött keres majd a hírek szerint, és ezzel a müncheni bérlista középmezőnyében helyezkedik el (amelynek csúcsán a Bild szerint Arjen Robben és Mario Götze hegyel, 12-12 millióval).

Juan Bernat kivételes fiatal játékos, már jó ideje figyelemmel kísértük pályafutását. Gyors, erős, kiválóan szerel, hatalmas a munkabírása. Biztosak vagyunk benne, hogy kiváló befektetés a klub jövőjére nézve" – mutatta be Matthias Sammer klubigazgató a következő új fiút, akiért már utalni is kellett, mégpedig tízmillió eurót. A Valencia sokszoros utánpótlás-válogatott fiatalját már tavaly csábította Pep Guardiola, de akkor még nem alkudozhatott elég hevesen. Az ár tekintetében azt is figyelembe kell venni, hogy Bernat szerződése jövő nyáron lejárt volna a „denevéreseknél".

„Igazi Pep-fan vagyok, nagyon sokat tanulhatok tőle. Az a tény, hogy ide hívott magához, hatalmas megtiszteltetés számomra" – mondta tréneréről a 21 éves, a teljes bal oldalt befutballozó spanyol, aki vezetői elmondása szerint nem a kispadot melegíteni érkezett Bajorhonba.

Azért akadtak jelentős távozók is, mégpedig nem kis kvalitású alkalmazottak: Toni Kroosért jó árat fizetett a Real Madrid, Mario Mandzukic pedig csak elmenekült Lewa elől, és felcsapott Diego Costa-utódnak az Atlético Madridnál. Daniel van Buyten búcsúja inkább csak érzelmi okokból fájó a klub híveinek, hiszen a belga óriás mégiscsak 2006 óta volt a BM tagja, ellenben a cserekapus Lukas Raeder és a szintén húszesztendős osztrák karmester, Alessandro Schöpf búcsúja okán kevesen ejtenek könnyeket.

SAMMERBŐL NEHÉZ KONKRÉTUMOT KISAJTOLNI

Korábban erősen tartotta magát a hír, hogy a brazíliai vb-n befutott kolumbiai középpályást, Juan Cuadradót nagy erőkkel csábítják a németek, de vagy a 40 millió fölötti kért ár, vagy a középpályás bajnoki teljesítménye nem nyerte el Sammerék tetszését, aki immáron azt is cáfolja, hogy valaha is tettek volna egy milliméternyi lépést is Cuadrado megszerzése felé. Angolok és katalánok érdeklődése alaposan felverte az árat, olyan magasságokba, hogy Sammernek eszébe jutott, hogy ennyiért bizony Marco Reust is meg lehetne venni, és maradna az ügynököknek is egy tízes. Megszólalt Cua-ügyben Mario Gomez is, aki azt tanácsolta a kolumbiainak, maradjon inkább Firenzében, hiszen ott sokkal jobb sora lesz. Ő már csak tudja...

Talán nagyobb szüksége van a klubnak egy megbízható cserekapusra, aki a szintén vb-hős Keylor Navas lehet, és akinek kivásárlási ára tízmillió euró a Levanténél. Kétszer ennyibe kerülhet a realos Sami Khedira, minimum, és milyen érdekes, Navasért is éppen a madridiakkal vívnak „párbajt" a müncheniek. Sammer egyébként mindent tagad mostanában igazolási ügyekben, állítása szerint nem adják el Xherdan Shaqirit sem, bármennyire is érdeklődnek iránta a Serie A-ból; a többi pletykát meg nem kommentálta, ami csakis azt jelenti, hogy lesznek még érkezők.

Hogy kik? A minden lében transzfer német média szerint Cuadrado (vagy Shaqiri) B-terve Antoine Griezmann lehet, a védelmet Mehdi Benatia erősítheti meg; de a Borussia Mönchengladbach támadó-ígérete, Sinan Kurt, a Bröndby tinizsenije, Nikolai Laursen hamarabb bayernes lehet; mint ahogyan a Navasszal elhúzódó tárgyalások az olasz Mattia Perin (Genoa) malmára hajthatják az eurófolyamot.

Holger Badstuber felépülése 
erősítést jelenthet a Bayernnek
Holger Badstuber felépülése erősítést jelenthet a Bayernnek

VB-ARANY: RÖVID TÁVON PROBLÉMA?

Véleményünk szerint nagy erősítést jelent, hogy gyérülő hajjal, de sűrűsödő optimizmussal visszatért a hosszú-hosszú kihagyás után ismét egészséges védő, Holger Badstuber, akit üvegtérdei – legalábbis eddig – megakadályoztak abban, hogy világklasszis hátvéd legyen, Julian Green pedig bizonyította Jürgen Klinsmann kezei alatt a nyáron, hogy illik őt is komolyan venni. Abból a tekintetből remek hír Philipp Lahm válogatottól való visszavonulása a „bőrnadrágosoknak", hogy többet tud pihenni a futógép: bár hihetetlennek látszik, hogy ő is elfáradhat valaha, de bizony nemsokára már 31 éves. Ellenben az aligha hajtja a csapat malmára a vizet, hogy egy a futballvilág csúcsaira feljutott, de a végletekig kifacsart bandériumot kapnak vissza a nationalelftől, hogy a többi vb-viselt játékosról már ne is szóljunk (Arjen Robben sem játszott kevesebbet), akik jóval a többiek után kezdik el az úgymond alapozást. Ezért is vetette fel a klub elnök-vezérigazgatója-CEO-überhauptführere, Karl-Heinz Rummenigge, hogy talán elcsúsztathatnák a Bundesliga augusztus 22-i kezdését – ennek természetesen nincs realitása, de az biztos, hogy nem kell aggódnia, ha ősszel nem parádéznak fiai.

KLOPP VÉDI A MEGMARADT KLASSZISOKAT

„A BORUSSIA DORTMUND is nyolc vagy kilenc játékost küldött a vb-re" – terjesztette ki halasztás iránti igényt másokra is Rummenigge, és az éppen a Bayern által is tépázott kereten nagy átalakításokat hajtanak végbe a riválisnál. Ugyan frappáns lett volna Lewát Mandzóval pótolni, de ez a feladat végül az olasz Ciro Immobilére vár, akinek olaszországi hányattatásairól már szóltunk kedden, és most azt kell bizonyítania, hogy nem bő rá a 19.3 milliós nagykabát. A talján öt évre írt alá, kezdő fizetése évi kétmillió. Immobile (váltó?)társa a Herthától vett Adrián Ramos lesz, aki iránt már jó ideje érdeklődnek a topcsapatok, ezért is került közel tízmillió euróba. Ingyen jött (a cseresorba) a dél-koreai Dzsi Dong Von az Augsburgtól, de amíg Ramos az elmúlt idényben 16 gólig és 8 gólpasszig jutott, Dzsi ilyen mutatója jó feleannyi fellépésen csak 1/0.

Az olasz válogatottnál kevés öröm jutott 
Immobilének, Dortmundban 
sok múlhat a teljesítményén
Az olasz válogatottnál kevés öröm jutott Immobilének, Dortmundban sok múlhat a teljesítményén

Hétmillióért végleg visszavette a Realtól a BVB Nuri Sahint, a védelem pedig a friss világbajnok Matthias Ginterrel gazdagodott, akiért tízmilliót kért és kapott a Freiburg. Egy nagy visszatérő itt is akad, Neven Szubotics még tavaly november elején dőlt ki, de felkészülési mérkőzésen már ő is pályára léphetett.

REUS, A NAGYON HŰSÉGES.

A távozók közül kiemelkedik Lewa mellett Julian Schieber, akit éppen a Hertha vett meg, a veterán Manuel Friedrichhel pedig nem hosszabbítottak. A legfontosabb kérdés, hogy mi lesz Reusszal, akit Angliából is csábítanak a Bayern mellett, és mivel potom 35 millió kivásárlási ára, ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag Reuson múlik, mikor hagyja el a Dortmundot és ki lesz a szerencsés választott. A bennfentesek szerint a Bayern, de csak jövőre.

Mások alighanem hamarabb távoznak: Pierre-Emerick Aubameyang iránt egy darabig a Chelsea érdeklődött, Mats Hummelst a Manchester United csábítja nagy erőkkel, és éppen Louis van Gaal csapatával vívnak a németek Daley Blind kegyeiért. Hummelst alkalomadtán Shkodran Mustafi helyettesítheti, Aubét pedig a belga csodagyerek, Divock Origi, miközben Jürgen Klopp a „belga Ronaldóért", a 18 esztendős David Henenért az Evertonnal és az Arsenallal csatázik.

Mindenesetre érdekes, hogy a most elhanyagolható bevételre szert tett Dortmund – a járulékos költségektől ez esetben tekintsünk el –négy és félszer annyit költött ezen a nyáron, mint Kroost és Mandzukicot eladó Bayern. Egyelőre.

SZALAI, STIEBER ÉS A TÖBBIEK

A többi átigazolás kapcsán mindenképpen említsük meg, hogy a Schalke a tavaly nyáron 8 millióért vett Szalai Ádámot most hatért átengedte a Hoffenheimnek, a Hamburg pedig 1.3 milliót áldozott Stieber Zoltánért. Ha átböngészik lenti táblázatunkat, kiviláglik, hogy a VfL Wolfsburg még nem kezdte meg szokásos nyári igazolásözönét, a Werder Bremen és a VfB Stuttgart aligha lesz egyhamar ismét bajnok, és fél csapatát lecserélte az újonc 1.FC Köln. Roppant ügyesen tevékenykedik a Bayer Leverkusen: eladósorba került ugyan Sidney Sam és Emre Can, de a tavalyi hasznot beforgatva megvették a HSV-tól a török mágust, Hakan Calhanoglut, a vb-n ugyan csalódást okozó, de az elmúlt idényben a legjobbak között 17 gólig jutó Josip Drmicet, a tehetséges balbekket, Wendellt, aki a B04L 21. brazil légiósa lett, illetve kölcsönkapták a horvát védőüstököst, Tin Jedvaj az AS Romától.

BUNDESLIGA-ÁTIGAZOLÁSOK, 2014 NYARA
FC AUGSBURG
Érkezett: Tim Matavz (PSV, 4.000.000 euró), Shawn Parker (Mainz, 1.600.000), Nikola Djurdjics (Greuther Fürth, 1.300.000), Caiuby (Ingolstadt, 1.000.000), Markus Feulner (Nürnberg, ingyen), Tim Rieder (Augsburg II), Marco Schuster (Augsburg U19), Aristide Bancé (kölcsönből vissza, Fortuna Düsseldorf), Mathias Fetsch (kv., Energie Cottbus)

Távozott: André Hahn (Borussia Mönchengladbach, 2.250.000), Dzsi Dong Von (Borussia Dortmund, i.), Kevin Vogt (1.FC Köln, 1.500.000), Mohamed Amszif (Union Berlin, i.), Andreas Ottl (szerződése lejárt), Bajram Nebihi (Union Berlin), Raphael Holzhauser (kv., VfB Stuttgart), Arkadiusz Milik (kv., Bayer Leverkusen)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Josip Drmic (Nürnberg, 6.800.000), Hakan Calhanoglu (Hamburg, 14.500.000), Wendell (Gremio, 6.500.000), Tin Jedvaj (kölcsönbe, AS Roma, 1.000.000), Joel Pohjanpalo (HJK Helsinki), Dario Kresic (Mainz, i.), Vladlen Jurcsenko (Sahtar Donetsk C, 255.000), Malcolm Cacutalua (Bayer Leverkusen II), Maximilian Wagener, (Bayer Leverkusen U19), Dennis Engelman (Bayer Leverkusen U19), Danny da Costa (kv., Ingolstadt), Júnior Fernándes (kv., Dinamo Zagreb), Karim Bellarabi (kv., Eintracht Braunschweig), Arkadiusz Milik (kv., Augsburg), Joel Pohjanpalo (kv., VfR Aalen)

Távozott: Sidney Sam (Schalke, 2.500.000), Emre Can (Liverpool, 12.000.000), Júnior Fernándes (Dinamo Zagreb, 2.500.000), Arkadiusz Milik (k., Ajax Amsterdam), Jens Hegeler (Hertha, 900.000), Konsztantinosz Sztafilidisz (k., Fulham), Danny da Costa (Ingolstadt, 150.000), Joel Pohjanpalo (kv., HJK Helsinki), Joel Pohjanpalo (k., Fortuna Düsseldorf), Rju Szung Vu (kv., Dzsedzsu United), Malcolm Cacutalua (k., Greuther Fürth), Jonas Meffert (Karlsruhe, i.), Andrés Palop (visszavonult), Dennis Engelman (k., Fortuna Köln), Eren Derdiyok (kv., Hoffenheim), Andrés Guardado (kv., Valencia)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund, Borussia Dortmund, i.), Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt, i.), Juan Bernat (Valencia, 10.000.000)

Távozott: Toni Kroos (Real Madrid, 30.000.000), Mario Mandzukic (Atlético Madrid, 22.000.000), Daniel van Buyten (szl.), Alessandro Schöpf (1.FC Nürnberg, 150.000), Lukas Raeder (Vitória Setúbal, i.)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Ciro Immobile (Torino, 19.400.000), Adrián Ramos (Hertha, 9.700.000), Matthias Ginter (Freiburg, 10.000.000), Nuri Sahin (Real Madrid, 7.000.000), Dzsi Dong Von (Augsburg, i.)

Távozott: Robert Lewandowski (Bayern München, i.), Julian Schieber (Hertha, 2.500.000), Marvin Ducksch (k., Paderborn, 100.000), Manuel Friedrich (szl.), Nuri Sahin (kv., Real Madrid)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Haszebe Makoto (Nürnberg, i.), Timothy Chandler (Nürnberg, 1.000.000), Alekszandar Ignjovszki (Werder Bremen, i.), David Kinsombi (Mainz U19, i.), Joel Gerezgiher (Eintracht Frankfurt U19), Marvin Bakalorz (kv., Paderborn)

Távozott:Sebastian Rode (Bayern München, i.), Sebastian Jung (Wolfsburg, 2.500.000), Pirmin Schwegler (Hoffenheim, 1.900.000), Marc-Oliver Kempf (Freiburg, 800.000), Stefano Celozzi (Bochum, i.), Stephan Schröck (Greuther Fürth, 200.000), Marvin Bakalorz (Paderborn, 150.000), Aykut Özer (Kardemir Karabükspor, 150.000), Erik Wille (Duisburg, 50.000), Marco Aulbach (Preussen Münster, i.), Joselu (kv., Hoffenheim), Tranquillo Barnetta (kv., Schalke), Tobias Weis (kv., Hoffenheim)

FREIBURG
Érkezett: Admir Mehmedi (Dinamo Kijev, 6.000.000), Roman Bürki (Grasshopper, 1.800.000), Sascha Riether (Fulham, 350.000), Mike Frantz (Nürnberg, 1.500.000), Marc-Oliver Kempf (Frankfurt, 800.000), Stefan Mitrovics (Benfica, 1.800.000), Sebastian Mielitz, SV Werder Bremen, SV Werder Bremen, i.), Maximilian Philipp (Freiburg II), Caleb Stanko (Freiburg II), Denis Perger (kv., Wehen Wiesbaden)

Távozott: Matthias Ginter (Dortmund, 10.000.000), Oliver Baumann (Hoffenheim, 7.000.000), Vegar Eggen Hedenstad (k., Braunschweig), Mike Hanke (Kujcsou Renhe, i.), Hendrick Zuck (k., Braunschweig), Marco Terrazzino (Bochum, i.), Alexander Schwolow (k., Arminia Bielefeld), Denis Perger (Freiburg II), Vaclav Pilar (kv., Wolfsburg), Francis Coquelin (kv., Arsenal), Admir Mehmedi (kv., Dinamo Kijev)

HAMBURGER SV
Érkezett: Pierre-Michel Lasogga (Hertha, 8.500.000), Johan Djourou (Arsenal, 2.800.000), Stieber Zoltán (Greuther Fürth, 1.300.000), Matti Steinmann (Hamburg II), Philipp Müller (Wolfsburg U19, i.), Alexander Brunst-Zöllner (Hamburg U19), Gideon Jung (Rot-Weiss Oberhausen, 150.000), Dennis Aogo (kv., Schalke), Per Ciljan Skjelbred (kv., Hertha), Artjoms Rudnevs (kv., Hannover), Gojko Kacar (kv., Cerezo Oszaka)

Távozott: Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen, 14.500.000), Dennis Aogo (Schalke, 2.000.000), Tomás Rincón (szl.), Lasse Sobiech (k., St. Pauli), Michael Mancienne (Nottingham Forest, 1.270.000), Cse Gin Lam (Greuther Fürth, 200.000), Robert Tesche (szl.), Valmir Nafiu (szl.), Sven Neuhaus (visszavonult), Johan Djourou (kv., Arsenal), Pierre-Michel Lasogga (kv., Hertha), Ola John (kv., Benfica), Ouasim Bouy (kv., Juventus)

FC HANNOVER 96
Érkezett: Joselu (Hoffenheim, 5.000.000), Franca (kv., Sao Paulo), Miiko Albornoz (Malmö FF, 1.500.000), Stefan Thesker (Hoffenheim, i.), Vladimir Rankovic (Bayern München II, i.), Kenan Karaman (Hoffenheim, i.), Niklas Teichgräber (Hannover II), Sebastian Ernst (Hannover II), Samuel Radlinger (kv., Rapid Wien), Ali Gökdemir (kv., Elazigspor), Florian Ballas (kv., Saarbrücken), Adrian Nikci (kv., Thun)

Távozott: Mame Diouf (Stoke City, i.), Didier Ya Konan (al-Ittihad, i.), Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj, 1.500.000), Sébastien Pocognoli, West Bromwich Albion, West Bromwich Albion, 1,500.000), Christopher Avevor (Fortuna Düsseldorf, 300.000), Adrian Nikci (k., Young Boys), Almir Kasumovic (Schwarz-Weiss Rehden, i.), Artjoms Rudnevs (kv., Hamburg), Frantisek Rajtoral (kv., Viktoria Pilsen)

HERTHA BSC
Érkezett: Valentin Stocker (FC Basel, 3.500.000), Marvin Plattenhardt (Nürnberg, 500.000), Tolga Cigerci (Wolfsburg, 1.500.000), Roy Beerens (AZ Alkmaar, 1.500.000), Johnny Heitinga (Fulham, i.), Jens Hegeler (Bayer Leverkusen, 900.000), Julian Schieber (Dortmund, 2.500.000), Haragucsi Genki (Urava Red Diamonds, 500.000), Marius Gersbeck (Hertha II), Felix Bastians (kv., Bochum), Pierre-Michel Lasogga (kv., Hamburg), Ben Szahar (kv., Arminia Bielefeld)

Távozott: Adrián Ramos (Dortmund, 9.700.000), Pierre-Michel Lasogga (Hamburg, 8.500.000), Fabian Holland (k., Darmstadt, 25.000), Levan Kobiasvili (visszavonult), Per Ciljan Skjelbred (kv., Hamburg), Tolga Cigerci (kv., Wolfsburg), Ben Szahar (Willem II)

TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Oliver Baumann (Freiburg, 7.000.000), Szalai Ádám (Schalke, 6.000.000), Pirmin Schwegler (Eintracht Frankfurt, 1.900.000), Ermin Bicakcic (Braunschweig, 400.000), Kim Dzsin Sz (Albirex Niigata, 1.000.000), Janik Haberer (Unterhaching, 500.000), Michael Gregoritsch (kv., St. Pauli), Sandro Wieser (kv., SV Ried), Knowledge Musona (kv., Kaizer Chiefs), Filip Malbaszics (kv., Partizan Beograd), Joselu (kv., Eintracht Frankfurt), Eren Derdiyok (kv., Bayer Leverkusen), Tobias Weis (kv., Eintracht Frankfurt), Vincenzo Grifo (kv., Dynamo Dresden), Andreas Ludwig (kv., 1860 München)

Távozott: Fabian Johnson (Mönchengladbach, i.), Joselu (Hannover, 5.000.000), Eren Derdiyok (Kasimpasa, 2.500.000), Sandro Wieser (k., Aarau), Edson Braafheid (szerződése lejárt), Stefan Thesker (Hannover, i.), Michael Gregoritsch (k., Bochum, 50.000), Vincenzo Grifo (k., FSV Frankfurt), Andreas Ludwig (VfR Aalen, 135.000), Júnior Ponce (k., Vitória Setúbal), Kenan Karaman (Hannover, i.), Robin Szarka (Energie Cottbus), Joseph-Claude Gyau (Dortmund II, 120.000), Patrick Schorr (Hoffenheim II), Tim Paterok (szl.), Boris Vukcevic (visszavonult)

1.FC KÖLN
Érkezett: Tomás Kalas (k., Chelsea, 200.000), Simon Zoller (Kaiserslautern, 3.000.000), Oszako Juja (1860 München, 1.600.000), Kevin Vogt (Augsburg, 1.500.000), Mergim Mavraj (Greuther Fürth, i.), Dusan Svento (Red Bull Salzburg, 600.000), Slawomir Peszko (Parma, 500.000), Pawel Olkowski (Gornik Zabrze, i.), Daniel Mesenhöler (1.FC Köln II), Kacper Przybylko (kv., Arminia Bielefeld), Mato Jajalo (kv., FK Szarajevo)
Távozott: Kacper Przybylko (Greuther Fürth, 200.000), Mato Jajalo (HNK Rijeka, i.), Adil Csihi (szl.), Maurice Exslager (k., Darmstadt), Kevin McKenna (visszavonult), Fabian Schnellhardt (Duisburg), Koray Kacinoglu (Altinordu, i.), Slawomir Peszko (kv., Parma)
1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Sztefanosz Kapino (Panathinaikosz, 1.500.000), Daniel Brosinski (SpVgg Greuther Fürth, 1,500.000), Gonzalo Jara (Nottingham Forest, i.), Nikita Rukavytsya (kv., FSV Frankfurt), Chinedu Ede (kv., Kaiserslautern)

Távozott: Eric Maxim Choupo-Moting (Schalke, i.), Shawn Parker (Augsburg, 1.600.000), Zdenek Pospech (Slezsky Opava, i.), Malik Fathi (szl.), Christian Wetklo (Darmstadt, i.), Dario Kresic (Bayer Leverkusen, i.), Bo Svensson (visszavonult)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Thorgan Hazard (k., Chelsea, 1.500.000), Yann Sommer (FC Basel, 8.000.000), André Hahn (Augsburg, 2.250.000), Fabian Johnson (Hoffenheim, i.), Ibrahima Traoré (VfB Stuttgart, i.), Marvin Schulz (Mönchengladbach U19), Marlon Ritter (Mönchengladbach II), Elias Kachunga (kv., Paderborn), Matthias Zimmermann (kv., Sandhausen), Luuk de Jong (kv., Newcastle United)

Távozott: Marc-André ter Stegen (Barcelona, 12.000.000), Luuk de Jong (PSV, 5.500.000), Juan Arango (Club Tijuana, i.), Elias Kachunga (Paderborn, 300.000), Lukas Rupp (Paderborn, i.), Matthias Zimmermann (Mönchengladbach II), Joel Mero (Mönchengladbach II), Peniel Mlapa (k., Nürnberg)

SC PADERBORN
Érkezett: Moritz Stoppelkamp (1860 München, 700.000), Elias Kachunga (Mönchengladbach, 300.000), Marvin Bakalorz (Eintracht Frankfurt, 150.000), Lukas Rupp (Mönchengladbach, i.), Marvin Ducksch (k., Dortmund, 100.000), Idir Ouali (Dynamo Dresden, i.), Stefan Kutschke (Wolfsburg, 300.000), Viktor Maier (Lippstadt, 50.000), Alexander Nübel (Paderborn U19), Manuel Zeitz (kv., Saarbrücken), Fabian Scheffer (kv., Carl Zeiss Jena)

Távozott: Rick ten Voorde (k., Dordrecht), Manuel Zeitz (Energie Cottbus, i.), Markus Krösche (visszavonult), Saliou Sané (k., Holstein Kiel), Markus Palionis (szl.), Fabian Scheffer (Kaiserslautern II), Sebastian Schonlau (k., Verl), Elias Kachunga (kv., Mönchengladbach), Johannes Wurtz (kv., Werder Bremen), Marvin Bakalorz (kv., Eintracht Frankfurt)

SCHALKE 04
Érkezett: Sidney Sam (Bayer Leverkusen, 2.500.000), Eric Maxim Choupo-Moting (Mainz, i.), Dennis Aogo (Hamburg, 2.000.000), Fabian Giefer (Fortuna Düsseldorf, i.), Donis Avdijaj (Schalke U19), Pascal Itter (Schalke U19), Timon Wellenreuther (Schalke U19), Marvin Friedrich (Schalke U19), Philipp Hofmann (kv., Ingolstadt), Tranquillo Barnetta (kv., Eintracht Frankfurt), Lars Unnerstall (kv., Aarau)

Távozott: Szalai Ádám (Hoffenheim, 6.000.000), Timo Hildebrand (szl.), Philipp Hofmann (Kaiserslautern, 1.000.000), Lars Unnerstall (Fortuna Düsseldorf, 200.000), Anthony Annan (szl.), Tim Hoogland (Fulham, i.), Dennis Aogo (kv., Hamburg)

VFB STUTTGART
Érkezett: Daniel Ginczek (Nürnberg, 2.500.000), Adam Hlousek (Nürnberg, 1.200.000), Florian Klein (Red Bull Salzburg, i.), Odisseas Vlachodimos (VfB Stuttgart II), Rastko Szuljagics (VfB Stuttgart U19), Caniggia Elva (szl.), Johan Audel (kv., Nantes), Raphael Holzhauser (kv., Augsburg), William Kvist (kv., Fulham)

Távozott: Ibrahima Traoré (Mönchengladbach, i.), Arthur Boka (Málaga, i.), Cacau (szl.), Rani Khedira (RasenBallsport Leipzig, 1.000.000), Johan Audel (Nantes, i.)

VFL WOLFSBURG
Érkezett: Sebastian Jung (Eintracht Frankfurt, 2.500.000), Aaron Hunt (Werder Bremen, i.), Fágner (kv., Corinthians), Mateusz Klich (PEC Zwolle, 750.000), Kevin Scheidhauer (Wolfsburg II), Nasszim Ben Kalifa (kv., Grasshopper), Vaclav Pilar (kv., Freiburg), Rasmus Jönsson (kv., Aalborg), Ibrahim Sissoko (kv., Deportivo La Coruna), Tolga Cigerci (kv., Hertha), Oskar Zawada (Wolfsburg II)

Távozott:Tolga Cigerci (Hertha, 1.500.000), Vaclav Pilar (k., Viktoria Pilsen, 250.000), Nasszim Ben Kalifa (Grasshopper, 150.000), Jan Polak (Nürnberg, i.), Stefan Kutschke (Paderborn, 300.000), Rasmus Jönsson (Aalborg)

WERDER BREMEN
Érkezett: Izet Hajrovic (Galatasaray, i.), Santiago García (Rangers Talca, 1.500.000), Alejandro Gálvez (Rayo Vallecano, i.), Fin Bartels (St. Pauli, i.), Raif Husic (Bayern München U19, 100.000), Oliver Hüsing (Werder Bremen II), Niclas Füllkrug (kv., Greuther Fürth), Johannes Wurtz (kv., Paderborn), Joseph Akpala (kv., Kardemir Karabükspor), Mateo Pavlovic (kv., Ferencváros)

Távozott: Aaron Hunt (Wolfsburg, i.), Alekszandar Ignjovszki (Eintracht Frankfurt, i.), Lukas Schmitz (Fortuna Düsseldorf, i.), Sebastian Mielitz (Freiburg, i.), Niclas Füllkrug (Nürnberg, 300.000), Johannes Wurtz (Greuther Fürth, 250.000), Mateo Pavlovic (k., Ferencváros), Aleksandar Stevanovic (szl.), Cimo Röcker (szl.), Predrag Sztevanovics (szl.), Santiago García (kv., Rangers Talca)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK
1.FC NÜRNBERG
Érkezett: Jakub Sylvestr (Erzgebirge Aue, 1.700.000), Dave Bulthuis (Utrecht, 1.000.000), Even Hovland (Molde, 250.000), Cristian Ramírez (k., Fortuna Düsseldorf), Niclas Füllkrug (Werder Bremen, 300.000), Jan Polak (Wolfsburg, i.), Alessandro Schöpf (Bayern München, 150.000), Danny Blum (Sandhausen, i.), Willi Evseev (Wolfsburg II), Mike Ott (1860 München II, i.), Tobias Pachonik (Nürnberg II), Özgür Özdemir (Frankfurt U19, i.), Markus Mendler (kv., Sandhausen)
Távozott: Josip Drmic (Bayer Leverkusen, 6.800.000), Marvin Plattenhardt (Hertha, 500.000), Daniel Ginczek (VfB Stuttgart, 2.500.000), Timothy Chandler (Frankfurt, 1.000.000), Emanuel Pogatetz (szl.), Haszebe Makoto (Frankfurt, i.), Mike Frantz (Freiburg, 1.500.000), Per Nilsson (Köbenhavn, i.), Adam Hlousek (VfB Stuttgart, 1.200.000), Róbert Mak (PAOK), Hanno Balitsch (szl.), Markus Feulner (Augsburg, i.), Berkay Dabanli (Eskisehirspor, i.), Sebastian Gärtner (Mainz II, i.), Alexander Stephan (Nürnberg II), José Campana (kv., Crystal Palace), Peniel Mlapa (k., Mönchengladbach)
EINTRACHT BRAUNSCHWEIG
Érkezett: Mushaga Bakenga (k., FC Bruges), Vegar Eggen Hedenstad (k., Freiburg), Rafal Gikiewicz (Slask Wrocláw, i.), Hendrick Zuck (k., Freiburg), Saulo Decarli (Livorno), Raffael Korte (kv., Saarbrücken), Björn Kluft (kv., Sandhausen)
Távozott: Ermin Bicakcic (Hoffenheim, 400.000), Domi Kumbela (Kardemir Karabükspor, i.), Marco Caligiuri (szl.), Omar Elabdellaoui (Olimpiakosz), Daniel Davari (Grasshopper, i.), Kevin Kratz (Sandhausen, i.), Timo Perthel (Bochum, i.), Jonas Erwig-Drüppel (szl.), Karim Bellarabi (kv., Bayer Leverkusen)
Lezárva szerda délben

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik