BACSKAI JÁNOS 2020.05.28 22:25 Frissítve: 2020.05.28 23:13

Németország: 92. percben lőtt góllal nyerték meg a rangadót

A német labdarúgás második osztályában, a 2. Bundesligában a feljutásért harcoló Hamburg 3–2-re kikapott a szintén az élvonalra apelláló VfB Stuttgart otthonában. Az első félidőben még a vendégek vezettek, két góllal, a hazaiak a győztes találatot a ráadásban szerezték.

Ilyen fordulatos mérkőzésen nehéz "szabályosan" ünnepelni (Fotó: AFP)


NÉMET 2. BUNDESLIGA
28. FORDULÓ
VfB Stuttgart–Hamburger SV 3–2 (Endo V. 47., N. González 60. – 11-esből, G. Castro 92., ill. Pohjanpalo 16., A. Hunt 45+2. – 11-esből)

Hozzászokhattak történelmük során a Hamburg és a VfB Stuttgart szurkolói, hogy késhegyre menő csatákat vív egymás ellen e két gárda, de álmukban sem gondolták volna, hogy egyszer a második osztályban futnak össze, ráadásul zárt kapuk mögött, egy világjárvány (és adja az Isten, hogy ennek ne az első felvonása!) után.

A hatszoros bajnok, háromszoros Német Kupa-győztes, BEK- és KEK-aranyérmes, UEFA-kupa-döntős HSV az ezt megelőző hat mérkőzéséből csak egyet nyert meg; az ötszörös bajnok, háromszoros Német Kupa-győztes VfB utóbbi négy bajnokiján csak egy árva pontocskát fogott, mégis rangadó volt kettejük találkozója, ugyanis a tabella második helyezettje a harmadikhoz látogatott.

És sokkal jobban kezdett, előbb az elmélázó védelem mellett Joel Pohjanpalo fejelt a hazai kapuba, majd a veterán támadó, Aaron Hunt értékesítette elegánsan a kezezésért járó büntetőt. A második félidőre feljavult a koronavírus áldozatai előtt fejet hajtva fekete mezben játszó Stuttgart, Endo Vataru fejjel szépített (a 178 centiméter magas japán játékosra emlékezhetünk a legutóbbi világbajnokságról), majd egy borzalmas csel után a belga szűrő, Orel Mangala játszott el nagyon ügyesen egy tizenegyest.

Mangala az előző idényt kölcsönben a Hamburgban töltötte, most alaposan megviccelte egykori társait, a büntetőt az argentin válogatott Nicolás González lőtte a kapuba. Ha már légiósok: a hazai csapatban három német kezdett, a vendégeknél négy…

Ezt követően sajnos nagyon elcsendesedett a mérkőzés. A hajrá már sokkal izgalmasabb lett: az eleje a vendégeké volt, majd a hazai jobbhátvéd, Pascal Stenzel lőtt egy szabadrúgást a kapufára. A Stuttgartba meglepő módon nem állt be a legendás támadó, a 34 esztendős Mario Gómez, a nála két évvel fiatalabb középpályás, Gonzalo Castro azonban igen, és a 92. percben győztes gólt szerzett.

Mondhatni, az utolsó hazai támadás tényleg helycserés támadás lett, ugyanis e gól miatt a két csapat helyet cserélt a tabellán.

Az első két helyezett feljut az élvonalba, a harmadik osztályozót játszik (Fotó: Weltfussball)
2020.07.10 16:26:57

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A Rangnick-koncepció segíti a Szoboszlai Dominikhez hasonló fiatal játékosok karrierépítését.

2020.07.04 19:41:19

Német labdarúgás M. G.

A favorit esélyt sem hagyott a Leverkusennek a szórakoztató, hat gólt hozó berlini fináléban.

2020.07.03 21:09:28

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Jobban hiszek az érzelmi szálban, de legyen ez az én bajom.

2020.06.30 13:24:26

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Fél tucat Bundesliga-rekorddal búcsúzik az „Andok bombázója”, akitől még Robert Lewandowski is bőven tudott tanulni.