Hertha: A futball húsz centiméterről szól – Dárdai Pál

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.14. 12:44
null
Dárdai Pál a jénai mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a bajnokságot nyitó két vereség után a Hertha BSC fölényesen, 5–0-ra győzött a Carl Zeiss Jena ellen a Német Kupában. Dárdai Pál, a második ligás berlini labdarúgócsapat vezetőedzője a következőképpen kommentálta a szombati meccs jelentőségét.

 

„A futball húsz centiméterről szól. Ha ennyivel előrébb van a vállam, máris kezdeményező szerepben vagyok, ha ennyivel hátrébb, futnom kell az események után – idézte a Kicker Dárdai Pált a Jena elleni sikert követően, aki képletesen arra is célzott, mennyire fontos volt a korai vezető gól a szombati kupameccsen. – El kell ismernünk, szerencsénk is volt, hiszen a vezető gólunk előtt a Jenának is volt nagy gólhelyzete, de az szerencsére kimaradt.”

„Nagyon másként festettünk, mint az előző mérkőzéseken. Most mindenki láthatta, milyen lehetőségek rejlenek ebben a mostani Herthában, ha az utolsó passzok a megfelelő helyre érkeznek. Az első két bajnoki meccsen nem így történt, nem is tudtunk kialakítani gólhelyzeteket. Reméljük, hogy ezzel az öt góllal leküzdöttük ezt a problémát, és azt is, hogy most már a szerencse sem pártol el tőlünk.”

A berlini vezetőedző természetesen szembesült a felvetéssel, hogy az ötgólos győzelem negyedosztályú csapat ellen született.

„Játszottunk negyedik ligás csapattal a felkészülési időszakban is, és ahhoz a mérkőzéshez képest is jelentős javulást tapasztaltam. Szerintem jó irányba haladunk. Az első két bajnokit is megnyerhettük volna, de ismétlem, nem jöttek az utolsó passzok, most viszont mindig oda érkezett a labda, ahová kell. Minden győzelem jót tesz egy formálódóban lévő csapatnak, és bár a hatást nem szabad túlbecsülni, az mindenképpen lényeges, hogy jó hangulatban kezdhetjük a heti munkát. Szükség is lesz a lelkesedésre és a pozitív energiákra, mert nehéz feladat vár ránk.”

A jelenleg pont nélküli Hertha szombat este a még veretlen, négypontos Hamburger SV vendége lesz a 2. Bundesligában.

„Átalakulóban van a játékunk, sokszor emlékeztettem arra, hogy ez időigényes folyamat. Ennek fényében nagy öröm látni, hogy egyre olajozottabban működik a gépezet, futballistáink egyre jobban összeszoknak. Erőnlétileg rendben vagyunk, de most már bajnoki pontokra is szükségünk van. Nem az számít, ki az ellenfél, hiszen a játékunkat nem a riválishoz igazítjuk, hanem olyan csapatot akarunk építeni, amelyik mindig a saját futballját játssza. Szeretnénk megmutatni, hogy a gyorsabb, dinamikusabb csapatokkal is fel tudjunk venni a versenyt.”

A HERTHA-JÁTÉKOSOK ÉS A JENÁBA ELUTAZÓ SZURKOLÓIK KÖZÖS ÜNNEPLÉSE


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik