Bayern: A bajnokság végéig hullámzó lesz a csapat – Lőw Zsolt

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.04.20. 19:20
null
Lőw Zsolt szerint nincs könnyű feladatuk (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Bayern München március végén menesztette Julian Nagelsmannt, s a helyére Thomas Tuchelt nevezte ki vezetőedzőnek. A 49 éves szakembert a Chelsea és a Paris Saint-Germain után a német rekordbajnok edzői stábjába is követte Lőw Zsolt, aki most az m4sport.hu-nak nyilatkozott a müncheni csapat hullámvölgyéről.

 

A Bayern München nem kezdett jól Thomas Tuchellel a kispadon: a Német Kupából a Freiburg, a Bajnokok Ligájából a Manchester City ejtette ki. Lőw elmondta, egy edzőnek mindig nehéz az idény közepén átvenni egy csapat irányítását.

„Nem tudok nehezebbet elképzelni az edzői szakmában annál, hogy szezon közben kell beugrani” – mondta a közmédiának adott interjúban a magyar szakember, aki elárulta, szenzációs kihívásnak találták a bajorok ajánlatát, így végül inkább érzelmi alapon döntve elfogadták azt.

Lőw szerint olyan kevés időt töltött az edzői stáb a Bayern játékosaival, hogy még nem igazán ismerték meg őket.

„Ezzel birkózunk jelenleg is, hiszen hullámzó a csapat teljesítménye. Bizonyos mérkőzéseken már látjuk azért a kézjegyünket és látjuk azt, hogy merre szeretnénk indulni és haladni ezzel a csapattal, de még hullámzó. Hullámzó, úgyhogy azt gondolom, hogy ez nem nagyon fog változni a bajnokság végéig. Megpróbálunk minél több tapasztalatot szerezni, minél jobban megismerni a klubot és a játékosokat is. Ezeket a tapasztalatokat a nyáron tudjuk használni, amikor előkészítjük és felépítjük az új szezont” – fogalmazott.

A Bayern másodedzője kitért Sadio Mané és Leroy Sané konfliktusára is – a szenegáli szélső a Manchester City elleni 3–0-s vereség után ütötte meg a müncheniek tízesét.

„Elképesztő nyomás van a játékosokon és elő-előfordul a labdarúgásban, hogy ezt a nyomást egy játékos nem úgy kezeli, ahogy az a legszerencsésebb. Ez előfordul a labdarúgásban, nyilvánvalóan ez nem jó, hogy megtörtént, nem jó, hogy előfordult. De azt gondolom, hogy a játékosok is nagyon profi módon kezelték ezt és a csapat is. És azt gondolom, nekünk is sikerült a lehető legrövidebb úton megtalálni a legmegfelelőbb megoldásokat, hogy minél hamarabb tiszta lappal tudjunk indulni és a lehető legkevésbé zavarja ez a történés a csapat felkészülését” – mondta Lőw Zsolt.

A Lőw Zsolttal készült teljes interjú a vasárnap 22 órakor kezdődő Sport7 című műsorban lesz látható az M4 Sporton.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–MANCHESTER CITY (angol) 1–1 (0–0)

München, Allianz Aréna, 75 000 néző. Vezette:Turpin (francia)
BAYERN:Sommer – Pavard (Stanisic, 77.), Upamecano, De Ligt, Cancelo (A. Davies, 64.) – Kimmich, Goretzka – L. Sané (Mané, 64.), Musiala (Th. Müller, 71.), Coman – Choupo-Moting (Tel, 71.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
MAN. CITY:Éderson – Akanji, Dias, Aké (Laporte, 66.) – Stones, Rodri – B. Silva, De Bruyne (Walker, 88.), Gündogan, Grealish – Haaland (J. Álvarez, 84.).Menedzser:Pep Guardiola
Gólszerző: Kimmich (83. – 11-esből), ill.Haaland (57.)
Továbbjutott:
a Manchester City, 4–1-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik