Freiburg: visszatért a világbajnok játékos – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.05.04. 15:26
Igaznak bizonyultak a sajtóhírek, a Sallai Rolandot is foglalkoztató, német Bundesligában szereplő Freiburg a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a következő idénytől visszatér saját nevelésű játékosa, a 28 éves Matthias Ginter, akinek idén nyáron jár le a szerződése a Borussia Mönchengladbachnál.

A Freiburg nem árult el részleteket a kontraktusról, de azt tudni lehet, hogy a német válogatottal 2014-ben világbajnok Ginter nem hosszabbította meg júniusban lejáró szerződését a Mönchengladbachhal, így ingyen csatlakozhat nevelőegyütteséhez.

A Freiburgnál a szintén válogatott Nico Schlotterbeck pótlása lesz Ginter feladata, előbbi játékos a Borussia Dortmundhoz szerződött.

A 46-szoros német válogatott labdarúgó 2005-ben került a Freiburg utánpótlásába, és az összes korosztályos csapatban játszott, a felnőttegyüttesben három idényen át szerepelt. A Borussia Dortmund 2014 nyarán 10 millió euróért szerződtette, míg a Mönchengladbach három évvel később 17 millió eurót fizetett a játékjogáért, és azóta 178-szor lépett pályára a gárda színeiben. A labdarúgó piaci értékét jelenleg 24 millió euróra becsüli az erre szakosodó Transfermarkt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik