Bundesliga: május 16. előtt biztosan nincs újrakezdés!

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2020.04.30. 19:31
null
A Bayern München játékosai is várják az újrakezdést (Fotó: AFP)
Legkorábban május 16-án indulhat útjára a labda a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban – erről egyezett meg csütörtökön Angela Merkel kancellár és a szövetségi államok többi miniszterelnöke.

 

Mint ismert, az utóbbi időben egyre többet lehetett arról hallani, hogy akár már május 9-én folytatódhat a Bundesliga küzdelemsorozata. Nos, jelen állás szerint az élvonalban és a másodosztályban legkorábban május 16-án rendezhetnek megint labdarúgó-mérkőzéseket.

Merkel azt is bejelentette, hogy május 6-án „nagyon világos döntéseket” hoznak, kiderül, hogy milyen feltételek mellett lehet bizonyos sporteseményeket ismét megtartani Németországban.

Korábban a Munkaügyi Minisztérium már elfogadta a tervezett újraindulási koncepciót, a szövetségi államok sportminiszterei pedig szintén megegyeztek a folytatásról, így már csak a legfelsőbb politikai döntéshozóknak kell rábólintaniuk.

A lehetséges újrakezdés dátuma tehát a Bundesligában május 16., a nap, amikor az idénynek eredetileg véget kellett volna érnie...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik