Bayern: Müller akár karanténba is vonulna, csak folytassák az idényt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.22. 09:01
Thomas Müller, a Bayern München labdarúgója azt mondta, akár még karanténba is vonulna, ha csak így lehetne folytatni az idényt.

„Egyértelmű, hogy a futballban szinte az összes szabályt be kell tartani ahhoz, hogy folytatódhasson a játék. Amíg sikerül a szabályokkal, rendelkezésekkel összhangban cselekedni, addig játszani fogunk. Akár még karanténban is” – nyilatkozott a támadó a Sport Bildnek.„Egyértelmű, hogy a futballban szinte az összes szabályt be kell tartani ahhoz, hogy folytatódhasson a játék. Amíg sikerül a szabályokkal, rendelkezésekkel összhangban cselekedni, addig játszani fogunk. Akár még karanténban is” – nyilatkozott a támadó a Sport Bildnek.

A koronavírus-járvány miatt március közepe óta szünetel a német Bundesliga, amelyet jelenleg a címvédő Bayern vezet négypontos előnnyel.

A bajnokság befejezésével kapcsolatban Müller a következőt fogalmazta meg.

„Ha végül mégsem fejezhetjük be a szezont, számunkra sportszakmai szempontból csak egyvalami fontos, hogy a tabella élén állunk. Hogy aztán ebben a különleges helyzetben megkapjuk-e a bajnoki címet vagy sem, számomra már nem számít.”

A 30 éves futballista arról is beszélt, hogy örülne, ha Manuel Neuer válogatott kapussal sikerülne megállapodnia a Bayernnek a szerződéshosszabbításról.

Mindkét félnek még több mint egy év áll rendelkezésre ahhoz, hogy közelítsék az álláspontjaikat és végül megegyezésre jussanak, én pedig azt szeretném, hogy sikerüljön megállapodniuk” – jelentette ki Müller.

Március végén a német sajtó arról írt, hogy a 34 esztendős kapus elutasította a müncheni klub ajánlatát, mert ő ötéves szerződést szeretne, miközben az egyesület csak 2023 nyaráig hosszabbítaná meg a 2021-ben lejáró megállapodást. Müller nemrég írt alá 2023 júniusáig a bajoroknál.

A támadó a pályafutásával kapcsolatban célként a Bajnokok Ligája megnyerését fogalmazta meg, azt mondta, 2013 után másodszor is szeretné a Bayernnel elhódítani a legrangosabb európai kupasorozat trófeáját.

Jó lenne, ha az emberek utólag azt mondhatnák, Müller még harminc éves kora után is képes volt BL-t nyerni” – fogalmazta meg vágyát a futballista.

A bajorok még az ugyancsak félbeszakadt Bajnokok Ligájában is versenyben vannak, a nyolcaddöntő első mérkőzésén 3–0-ra verték a Chelsea-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik