Bayern: jövő nyáron 90 millióért jöhet a Man. City szélsője

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.11.01. 15:21
null
Leroy Sanéért (jobbra) újabb ajánlattal készül a Bayern München (Fotó: AFP)
A Bild beszámolója szerint a Bayern München újabb, ezúttal 90 millió eurós ajánlatot készít elő, annak érdekében, hogy megszerezze Sanét a Manchester Citytől. A német válogatott futballista jelenlegi szerződése 2021 nyaráig szól jelenlegi klubjával, ha sérüléséből felépülve nem dönt a szerződéshosszabbítás mellett, úgy az utolsó évét kezdi majd meg júliusban a manchesterieknél.


A Bayern már idén nyáron is közel állt Sané megszerzéséhez, akkor 100-120 millió euró közti összegről lehetett olvasni. Csakhogy a futballista az angol szuperkupa-mérkőzésen megsérült, ezt követően pedig elhaltak a tárgyalások. Igaz, Uli Hoeness, a bajorok december végén leköszönő klubelnöke ősszel jelezte, ez nem jelenti azt, hogy végleg lemondtak volna a 23 éves játékos megszerzéséről.

„Egyelőre várunk. Meg kell néznünk, hogy alakul a felépülése. Ha minden rendben megy vele, januárban, vagy februárban az új klubvezetőség biztosan végiggondolja a kérdést” – nyilatkozta a Sports Illustratednek Hoeness arra a kérdésre, hogy Sané lehet-e még a Bayern játékosa.

Sané a Bayern nagy riválisánál, a Schalkénál nevelkedett, 47 bajnokin lépett pályára és 11 gólt szerzett, mielőtt 2016-ban (20 évesen), 50.5 millió euróért szerződött a Manchester Cityhez. Angliában kétszer bajnok, egyszer FA-kupa-győztes lett, s a Cityvel kétszer megnyerte az angol Ligakupát és az angol Szuperkupát is. 135 tétmérkőzésen 39-szer talált az ellenfelek kapujába.

Idő közben Pep Guardiola, a City menedzsere is kinézte már Sané lehetséges utódját. A klub 70 millió fontot sem sajnálna a Real Sociedad saját nevelésű szélsőjéért, Mikel Oyarzabalért – írta október végén a TEAMtalk.

Oyarzabalt már korábban is szóba hozták a Manchester Cityvel, igaz a Liverpoolnál és a Chelsea-nél is emlegették már. A 22 esztendős labdarúgó 2015-ben debütált a Sociedad felnőttcsapatában, azóta már több mint 150 tétmérkőzésen lépett pályára és ezeken 38 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik