Bayern: Kohler tudja, ki lenne az ideális edző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.02. 10:51
null
Klopp és Tuchel is alkalmas lenne a Bayern kispadjára (Fotó: AFP)
A németek világ- és Európa-bajnok védője, a Bayern München korábbi játékosa, Jürgen Kohler úgy nyilatkozott, egyáltalán nem lepte meg Carlo Ancelotti távozása, és ő tudja, ki lenne ideális megoldás a bajorok kispadjára.

 

Jürgen Kohlert nem lepte meg Carlo Ancelotti távozása a Bayern München labdarúgócsapatától, az 51 éves egykori kiváló védő szerint látszott, hogy nincsen meg az edző és a csapat között az a kémia, amely a sikeres munkához szükséges.

„Nagyon fontos, hogy Münchenben nem csak sikeres, de vonzó futballt is kell játszani, Jupp Heynckes és Pep Guardiola idején ez általában meg is valósult. Ancelotti esetében azonban nem. Két fontos játékos, Lahm és Xabi Alonso visszavonult, Robben és Ribéry öregebb lett, és nem sikerült olyan játékosokat szerződtetni, akik átvehették volna a szerepkörüket. Douglas Costa nem passzolt a csapatba, Renato Sanches még annyira sem, és akkor nem beszéltünk arról, hogy a sérülések mennyire hozzájárultak a jelenlegi helyzethez. Ancelotti ellen szól azonban, hogy a Guardiola-korszakhoz képest taktikailag nem fejlődött a csapat” idézte a Welt a korábbi világ- és Európa-bajnok, a Bayernnel, a Dortmunddal és a Juventusszal is bajnoki aranyat szerző játékost.

Kohler szerint Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeness felismerte, hogy valami nem működik, ezt ugyanolyan jellegű döntésnek tartja, mint a Dortmund és Thomas Tuchel nyári szakítását. „Ott is nyilvánvaló volt, hogy az edző, a csapat és a klub között nincsen meg az összhang. Tuchel kétségtelenül jó, alapos és nagyon ambiciózus edző. Ugyanakkor emberileg is meg kell felelnie” – nyilatkozta a 44 éves szakemberről.

Julian Nagelsmannról ugyancsak jó véleménnyel volt, elismerte, hogy kiváló munkát végzett Hoffenheimben, de hozzátette: „A Bayern München teljesen más kihívás.”

Számára egyértelmű, hogy ezt a Bayernt Jürgen Klopp tudná ismét gatyába rázni. „Amennyiben a Bayern olyan edzőt szeretne, amellyel évekig béke és folytonosság érhető el, akkor Klopp a megfelelő ember. De kétlem, hogy elhagyná a Liverpoolt. Nem rá vallana.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik