Bundesliga: felgyógyult a rákból a klubikon, visszatérhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.20. 14:22
Niko Kovac, a német labdarúgó Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt vezetőedzője csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a klubikon védő, Marco Russ felgyógyult daganatos betegségéből, az orvosok engedélyezték, hogy ismét hivatásszerűen foglalkozzon a futballal, s folytassa pályafutását.

Az Eintracht Frankfurt színeiben 252 élvonalbeli és másodosztályú bajnokit játszó Russt májusban diagnosztizálták daganatos megbetegedéssel. A német játékosnál véletlenül fedezték fel a betegséget: Russt doppingtesztre kötelezték, s a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) nem sokkal később bejelentette, hogy pozitív lett az eredmény, a védő szervezetében feltűnően magas volt a HCG nevű hormon tartalma.A német játékosnál véletlenül fedezték fel a betegséget: Russt doppingtesztre kötelezték, s a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) nem sokkal később bejelentette, hogy pozitív lett az eredmény, a védő szervezetében feltűnően magas volt a HCG nevű hormon tartalma.

Az értékek miatt vizsgálatoknak vetették alá Russt, s nem sokkal később jött a sokkoló hír: a játékosnál tumort találtak (ez megmagyarázza a megnövekedett értékeket is). Russ már betegsége tudatában lépett pályára a Nürnberg elleni osztályozón, amelyen az Eintracht kiharcolta élvonalbeli tagsága meghosszabbítását. A frankfurti csapat honorálta a klubhűséget, szeptemberben kétéves új szerződést kínált a beteg játékosnak, akinek a 2016–2017-es szezon végén járt volna le a kontraktusa.

„Marco Russ ismét egészséges. Az orvosok engedélyezték számára, hogy ismét futballozzon, elkezdheti kihagyása után a rehabilitációt. Nagyon boldog mindenki a klubnál, Marco ma bejött hozzánk, és közölte velünk a vizsgálati eredményeket” – tudatta az örömhírt Niko Kovac az Eintracht csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik