Női foci: a Bayern és a magyar légió sem ilyen rajtról álmodott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.04. 15:57
A 2016–2017-es szezon őszi szakaszában négy magyar játékosért (Jakabfi Zsanett, Zeller Dóra, Csiszár Henrietta, Rácz Zsófia) szoríthatunk a női Bundesligában, amelyben ezen a hétvégén rendezték meg az első fordulót. Honfitársaink csapatai egy döntetlent és három vereséget könyveltek el a nyitó körben.

A Jakabfi Zsanettet az 59. percig a soraiban tudó Wolfsburg gól nélküli döntetlent játszott a Sand vendégeként, míg a Csiszár Henriettát végig a kispadon tartó Bayer Leverkusen hazai pályán két góllal kikapott a Jenától.Jakabfi Zsanettet az 59. percig a soraiban tudó Wolfsburg gól nélküli döntetlent játszott a Sand vendégeként, míg a Csiszár Henriettát végig a kispadon tartó Bayer Leverkusen hazai pályán két góllal kikapott a Jenától.

A Zeller Dórával felálló Hoffenheim otthon háromgólos vereséget szenvedett a Turbine Potsdamtól. A magyar támadót a 72. percben, kétgólos hátránynál cserélték le.

Rácz Zsófiát már a 30. percben bevetette az újonc Duisburg, amellyel az Essen érzékeltette, hogy a Bundesliga első és másodosztálya között jelentős a különbség.

Marozsán Dzsenifer korábbi csapata, az 1. FFC Frankfurt az előző idény gólkirálynője, az olimpiai bajnok Mandy Islacker mesterhármasára alapozva kiütötte a Mönchengladbachot, míg a címvédő Bayern München meglepetésre nem bírt a Freiburggal.

NÉMETORSZÁG, NŐI BUNDESLIGA
1. FORDULÓ
Duisburg–SGS Essen 0–3
Bayern München–Freiburg 1–1
1. FFC Frankfurt–Mönchengladbach 8–0
Sand–Wolfsburg 0–0
Hoffenheim–Turbine Potsdam 0–3
Bayer Leverkusen–Jena 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik