Női foci: újabb magyar játékos a Bundesligában – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.25. 20:24
A magyar női labdarúgó-válogatott alapembere, Csiszár Henrietta a Bundesligában szereplő Bayer Leverkusenben folytatja a pályafutását.

A Ferencváros, az MTK és a marosvásárhelyi ASA korábbi középpályása ebben a szezonban a német másodosztályú 1. FC Lübars együttesét erősítette, 22 bajnoki mérkőzésen 10 gólt szerzett a berlini csapatban.

MAGYAROK A BUNDESLIGÁBAN
A női Bundesligában Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg) és Zeller Dóra (Hoffenheim) személyében két honfitársunk szerepel. A szintén magyar származású, de német válogatott Marozsán Dzsenifer a nyáron elhagyja az 1. FFC Frankfurtot, míg Tóth Gabriella csapata, a Werder Bremen kiesett az első osztályból. Rácz Zsófia együttese, a Duisburg azonban feljutott, így Csiszár Henriettával kiegészülve a következő szezonban négy magyar válogatott futballista játszhat a német első osztályban.

A Bayer Leverkusen a sikeres próbajáték után már a télen is szívesen szerződtette volna Csiszárt, de a fővárosiak elnöke nem volt hajlandó kiadni a futballista játékengedélyét, ezért meghiúsult a klubcsere. Ezúttal azonban már nem volt akadálya az átigazolásnak, hiszen Csiszár szerződése lejárt Berlinben.

Az 54-szeres magyar válogatott középpályás egyéves szerződést kötött a Bayer Leverkusennel, amely a hivatalos honlapján megerősítette az átigazolás tényét.

Csiszár Henrietta május 15-én ünnepelte a 22. születésnapját, családja ezzel a tortával lepte meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik