Hertha: „Köztünk ez szerelem volt első látásra Dárdai Pállal”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.16. 09:25
Rainer Widmayer, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC másodedzője szerint remekül kiegészítik egymást Dárdai Pállal, kettejük kapcsolata pedig „szerelem volt első látásra”.

A Hertha a napokban hosszabbította meg Widmayer szerződését 2017-ig. Nem csoda, hogy a berliniek elégedettek a munkájával, hiszen Dárdai Pállal közösen a harmadik helyre vezették a fővárosi csapatot, amely az előző szezonban még a kiesés ellen küzdött.

„Minden évnek örülnöd kell, amit eltölthetsz a Bundesligában, én pedig nagyon élvezem a munkát, kiválóan tudunk együtt dolgozni Dárdai Pállal. Hogy miért? Azt hiszem, ez szerelem volt köztünk első látásra – mondta nevetve Widmayer a bz-berlin.de-nek. – A viccet félretéve, azért, mert tökéletesen kiegészítjük egymást. Pali sokkal inkább vehemens figura, míg én nyugodt vagyok. Elsőre nehéz is volt ezt megértenie, miért vagyok ilyen higgadt.”

„Ha én is olyan lennék, mint Pali, az nem lenne jó, elég egy ilyen karakter a kispadra. Mindig keresem a pillanatot, amikor át lehet adni neki egy-egy fontos információt, amikor a leginkább befogadóképes erre. Azt hiszem, ez jól működött eddig.”

A Hertha a Bajnokok Ligája-indulást érő 3. pozícióban van, és szombaton a Hoffenheimhez látogat. Dárdai azonban továbbra sem szeretne a BL-indulásról beszélni, azt mondja, nem a saját teljesítményük, hanem a riválisok botlásai miatt jutottak idáig.

A magyar szakember a Dortmund Liverpooltól elszenvedett vereségével kapcsolatban elmondta, ez nincs hatással a két csapat szerdai kupamérkőzésére, amelynek egyértelmű esélyese a BVB. Ettől függetlenül mindent megtesznek azért, hogy bejussanak a döntőbe, amelyet Berlinben rendeznek meg.

NÉMET BUNDESLIGA
30. FORDULÓ

15.30: Leverkusen–Eintracht Frankfurt (Tv: Eurosport2)
15.30: Augsburg–Stuttgart
15.30: Werder Bremen–Wolfsburg
15.30: Hoffenheim–Hertha – élőben az NSO-n!
15.30: Darmstadt–Ingolstadt
18.30: Bayern München–Schalke (Tv: Eurosport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik