Németország: újabb magyar válogatott játékos Berlinben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.14. 21:37
A német női másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő 1. FC Lübars a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be Csiszár Henrietta szerződtetését. A válogatott középpályás, Szabó Viktória után a berlini csapat második magyar szerzeménye ezen a nyáron.

Az 1. FC Lübars – amely a Hertha női csapatának felel meg – a mögöttünk hagyott idényben megnyerte a német másodosztály északi csoportját, de pénzügyi gondjai miatt nem indulhat a Bundesligában.

A bajnoki címet szerző berlini együttesnek a magyar válogatott játékosok közül Rácz Zsófia, Szuh Erika és Tóth Gabriella is tagja volt. Utóbbi két labdarúgó a nyáron távozott a klubtól, ám Szabó és Csiszár érkezésével nem csökkent a magyar különítmény száma.

Csiszár legutóbb Marosvásárhelyen játszott, korábban szerepelt a Ferencvárosban és az MTK-ban is.

„Erősebb bajnokságban akartam játszani, valamint testközelből megismerni a német labdarúgást. Szeretnék megtanulni németül, célom, hogy feljussunk a csapattal az első osztályba” – indokolta Csiszár a klubváltását.

A Német Kupa-győztes Wolfsburg felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a norvég bajnok Lilleströmmel. A német csapatban Jakabfi Zsanett végigjátszotta a meccset, és a beszámolók szerint a 68. percben a lábában maradt a győztes gól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik