Hertha: Dárdai munkája sikerért kiált - véli Kobiasvili

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.12. 19:18
null
Dárdaival megváltozott a Hertha-edzések hangulata (Fotó: AFP)
Dárdai Pál alatt a Hertha BSC-nél ideális a kemény munka és a jókedv aránya – véli az együttes korábbi játékosa, jelenlegi alkalmazottja, Levan Kobiasvili, aki szerint a bennmaradásért küzdő csapat sikeresen zárja a szezont.

 

„A tökéletes elegy” – vélekedik Kobiasvili a jókedv és a munka arányáról a csapatnál. A 2014-ben visszavonult grúz balhátvéd izgatottan várja a hétvégi Bundesliga-fordulót, mivel a Hertha – ahol 2010 és 2014 között szerepelt, így volt csapattársa is Dárdainak – azt a Schalkét fogadja, ahol 2003 és 2010 között játszott.

Kobiasvili, aki 20 éves labdarúgó karrierje lezárása óta a Herthának segít felkutatni a grúz tehetségeket, optimista a csapat jövőjével kapcsolatban:

„Minden nap itt vagyok, így van alkalmam elég gyakran látni a profik edzéseit. Pál barátom és az egész jelenlegi edzői stáb nagyszerű munkát végez. Ez pedig magabiztossággal tölt el, hogy sikeresen zárjuk a szezont!” – tette hozzá.

„Látszik a srácokon, hogy élvezik a munkát. Egymást ösztönzik, él a csapat. Ugyanakkor csak a móka nem működik, de Pál megtalálja a helyes egyensúlyt.”

A szórakozás mellett Dárdai új prioritásokat vetett fel, eddig a védelem megszervezésén volt a hangsúly, most már a támadóvariációkon. Az egyik különösen tetszett Kobiasvilinek:

„Nagyon jól néz ki. Ha a srácok végre tudják ezeket hajtani a Schalke ellen, akkor lehet reménykedni” – mondta Dárdai korábbi csapattársa.

A Schalke ellen nem lesz könnyű pontot szereznie a berlini csapatnak, a gelsenkircheniek a hét közben 4–3-ra legyőzték idegenben a Real Madridot, igaz, ennek ellenére kiestek a Bajnokok Ligájából.

„A Schalke jól játszott, megérdemelte volna, hogy továbbjusson. Ugyanakkor a szombati teljesen más meccs lesz, nem hiszem, hogy a Schalke kétszer is ilyen szinten tud játszani ilyen rövid idő alatt” – zárta mondandóját a grúz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik