Hertha: „Csak néztünk, amikor Dárdai nagy, digitális…”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.25. 18:02
null
Dárdai Pál a Hertha edzésén (Fotó: Szabó Miklós)
A szlovákiai Új Szó interjút készített Peter Pekaríkkal, a Hertha BSC szlovák válogatott labdarúgójával, és a közelgő Szlovákia–Luxemburg Eb-selejtező mellett természetesen szóba került a játékos berlini klubedzője, Dárdai Pál is.

 

Peter Pekarík elmondta: az utóbbi hetek eredményeinek hatására sokkal jobb lett a hangulat a klub háza táján.

„Luhukay sem volt rossz edző, hiszen irányításával kerültünk vissza a Bundesligába, de a katasztrofális tavaszi rajt miatt menesztették – elevenítette fel a februári edzőváltást Pekarík az Új Szónak. – Utódja a klublegenda Dárdai lett, akit mindenki elismer a klubnál, és a szurkolók nagy kedvencének számít. Hatalmas elánnal kezdte a munkát, már az első tréningen látszott, hogy mindent megtesz a csapat sikeréért. Miután felmérte, hogy fizikailag nem állunk túl jól, rengeteget dolgoztunk az erőnlét és a robbanékonyság javításán.”

A védő elmondta: a folytatásban Dárdai a védekezés gyakorlására helyezte a hangsúlyt, az utóbbi időben azonban már a támadójáték hatékonyabbá tételén dolgoznak.

„Csak néztünk, amikor Dárdai nagy, digitális órát szereltetett fel a kapu közelébe egy edzés előtt – folytatta Pekarík. – A négy a kettő elleni lerohanásokat gyakoroltunk, és a csatároknak csak tíz másodpercük volt az akciók befejezésére, akárhol voltak, rá kellett rúgni. Az edzéseknek meg is lett az eredménye, odahaza két gólt lőttünk az élmezőnyben tanyázó Schalkénak, és csak a meccs utolsó pillanatában, szerencsés találattal egyenlített a favorit. Hamburgban pedig a (győztes) gólunkon kívül legalább négy ziccerünk is volt.”

A védő beszélt a magyar tréner által bevezetett, az NSO-n már ismertetett büntetési tételekről, és megerősítette az étrendbeli változásokat is: „A korábbi, gyomrot kímélő ételek helyett szalámit és rántottát kapunk reggelire.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik