Hertha: „Palcsi egy versenyló, nem lehet visszafogni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.10. 07:48
Hamar képet kaphatunk arról, hogy milyen médiaérdeklődés irányul egy német élvonalbeli labdarúgócsapat edzőjére, ha belegondolunk a ténybe: már nemcsak Dárdai Pál, hanem neje, Mónika is cikket érdemelt ki a Bild hasábjain. Felesége szerint a magyar szövetségi kapitány, egyben a Hertha megbízott edzője mindig a legnehezebb utat választja.

„Palcsi valódi versenyló, nem lehet visszafogni, és nem is akarom. Sosem unalmas az élet vele, mindig kihívásokat keres, mindig a legnehezebb utat választja. Ezért nem is féltem – biztos vagyok benne, hogy a Herthánál is bizonyít” – nyilatkozta a Bildnek Szemmelróth Mónika férjéről. Az edzői kinevezés egyben megnövekedett népszerűséggel járt – mint azt a család az iskolában lemérhette.Szemmelróth Mónika férjéről. Az edzői kinevezés egyben megnövekedett népszerűséggel járt – mint azt a család az iskolában lemérhette.

„Hirtelen a fiúk minden osztálytársa autogramot akart, mindannyian sok szerencsét kívántak, nagyon pozitívan álltak hozzá az edzőségéhez. Reggel még a kukás is becsöngetett, hogy szeretne kérni egy autogramot!”

Dárdai Pál természetesen kikérte felesége véleményét is, mikor eldőlt: a Hertha meneszti Jos Luhukayt, és ő az új edzőjelölt.

„Persze, kikérte a véleményem, de egyből láttam a villanást és a tüzet a szemében. Olyan volt, mint a versenyló a rajtnál. Villámgyorsan áttekintett mindent: taktika, felállás, edzéstervek. Ilyen a természete, ilyen a temperamentuma.”

A Dárdai-család vasárnap először láthatja a fiatal edzőt hazai pályán: a berlini Olimpiai Stadionba a Freiburg látogat. Valódi kiesési „rangadó”, hisz a Hertha 21 ponttal a 14., míg a Freiburg 18 ponttal a 17. helyen áll a Bundesligában. Mónika tippje egyértelmű.

„Nyilvánvalóan Hertha-siker!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik