Dortmund: Ramos és Dzeko vezeti a „Lewa-pótló” listát

Vágólapra másolva!
2014.04.08. 09:16
null
Adrián Ramos a következő szezonban már a Dortmund mezében ünnepelheti góljait? (Fotó: Reuters)
A Borussia Dortmund labdarúgócsapatának a következő szezonra meg kell oldania Robert Lewandowski pótlását – a lengyel csatárklasszis már aláírt a Bayern Münchenhez, utódjaként elsősorban Edin Dzekót (Manchester City) és Adrián Ramost (Hertha BSC) emlegeti a goal.com.

A kolumbiai válogatott Ramosnak kitűnő szezonja van a Herthánál, és ügynöke már tudatta, jó esély van arra, hogy Dortmundban folytassa pályafutását. A több játéklehetőségre vágyó Dzeko jóval drágább megoldás lenne, ám a bosnyák csatár mellett szól sokkal nagyobb nemzetközi tapasztalata – ellene pedig, hogy a hírek szerint az olasz Interrel kellene versenyezni érte.

A Dortmund szintén figyeli a Torino olasz válogatott támadóját, Ciro Immobilét, de szóba került már a belga Standard Liege-ben berobbanó Michy Batshuayi (20 éves), valamint az Anderlechtből a szerb válogatottba bekerült Alekszandar Mitrovics is (19 éves) – igaz, a két utóbbi fiatalemberre aligha lehet rárakni a Lewandowski utódjára nehezedő terhet.

A BVB ügyvezetője, Hans-Joachim Watzke a keret megerősítéséről is beszélt a Westdeutsche Allgemeine Zeitungnak, kiemelve: a dortmundiaknak nincs könnyű dolguk, ha a legnagyobbakkal akarnak rivalizálni.

„Egyre nehezebb lesz európai szinten eredményes klubnak maradni, ám nem reménytelen. A PSG a példája, hogy a rengeteg pénz az egyik út. Évente százmilliókat pumpálnak a klubba. Ezt mi nem tehetjük meg, haladunk hát a saját utunkon. A klubkultúránkban nincs helye a sejkeknek és oligarcháknak. Megpróbálunk egy kicsit terjeszkedni, hisz a szezonban elvégzett munkánk ezt lehetővé teszi. Egészen biztosan megnöveljük a fizetésekre fordított keretösszeget. Mennyiségben és minőségben is erősítenünk kell a keretet a következő szezonra. Amennyiben továbbra is jól szerepelünk és hozzuk a bevételeket, egyre több lehetőség nyílik meg előttünk. Ezeket a bevételeket pedig a csapatba forgatjuk elsősorban vissza.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik