Hamburg: kiszivárgott egy szerződés, de ki hazudik?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.05. 09:35
null
Tah (jobbra) vajon meddig marad a Hamburg játékosa? (Fotó: Reuters, archív)
Mintegy fél órán keresztül értekezett Oliver Kreuzer, a német élvonalbeli Hamburg labdarúgócsapatának sportigazgatója Akeem Adewunmi játékosügynökkel. A téma nem éppen kellemes volt: kiszivárogtatták Jonathan Tah szerződésének részleteit.

 

 

Többek között a Bild is fotókkal illusztrálva közölte a 17 esztendős védő 2018-ig érvényes szerződésének kiszivárogtatott részleteit. A levél állítólagos feladója Joel Essomba hamburgi játékosügynök volt, ám ő tagadja ezt: „Nem küldtem semmit. Valaki felhasználta az adataimat, megyek a rendőrségre és feljelentést teszek” – mondta a menedzser, aki szerint Tah édesapja lehet a vétkes.

„Jonathan apja kiadta a dokumentumokat a nevemmel. Fel fogom hívni, és ha így van, akkor beperelem” – tette hozzá Essomba.

A Bild azon nyomban megkereste Tah édesapját, Aquilast, aki érdekes hírekkel szolgált. „Adewunminak nincs ügynöki szerződése a fiammal. Ellenben ő az, aki minden pénzt begyűjt. A szerződést én írtam alá, ami hiba volt. De csak azért tettem, mert nem volt időm átolvasni és a fiam ezt akarta.”

Aquilas hozzátette: megkeresi a nemzetközi szövetséget (FIFA), mivel fiatalkorúval nem lehet öt évnél hosszabb időre szerződést kötni, így elképzelhető, hogy nem is érvényes a megállapodás. Carl E. Jachow, a HSV vezetője azonban ezt megcáfolta. „Minden rendben van, a szerződés érvényes. A DFL megvitatta ezt a héten a mi ügyvédünkkel.”

A 17 éves, 192 cm magas Tah 2009 óta van a Hamburgnál. Alább találnak néhány érdekes részletet a védő kiszivárogtatott szerződéséből.

JONATHAN TAH 2018-IG ÉRVÉNYES SZERZŐDÉSÉNEK RÉSZLETEI
– ügynöke 10 százalékot kaphat a játékos esetleges továbbértékesítéséből
– 5 A-válogatott mérkőzés (kezdőként lép pályára vagy legalább 45 percet játszik) után fizetése 125 000 euróra emelkedik, további 5 meccs után 150 000 euróra
– hivatalos, írásos átigazolási ajánlat esetén a 25 millió eurós kivásárlási ár megfizetése esetén bármikor távozhat, az átigazolásból befolyó pénzt a klub és a játékos ügynöke 60:40 arányban osztja meg
– 30 mérkőzést követően a Hamburg első csapatánál a játékos fizetése automatikusan évi 150 000 euróra emelkedik

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik