Schalke: másfél évre érkezik a Bayern védője - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.27. 11:46
null
Jan Kirchhoffot átirányították Gelsenkirchenbe, ahol rendszeres játéklehetőséget kaphat (Fotó: Action Images)
A Schalke bejelentette, hogy másfél évre kölcsönvette Jan Kirchhoffot a Bayern Münchentől. A 23 éves belső védőre Marco Höger és Dennis Aogo keresztszalag-szakadása miatt van szükség.

A nyáron a Mainzból ingyen a Bayernhez szerződő Kirchhoff nem tudta beverekedni magát Josep Guardiola védelmébe, ezért aklub úgy döntött, kölcsönadja a játékost.

A Nürnberg jelentkezett be érte elsőként, de a Szalai Ádámot foglalkoztató Schalke járt sikerrel, a kölcsönszerződés 2015. június 30-ig szól.

Höger és Aogo ebben a szezonban már nem léphet pályára a Schalkéban, amelynek az őszi meccseken olykor nagyon könnyen sebezhető volt a védelme.

„Örülök, hogy sikerült megegyeznünk Jan kölcsönvételéről, jelentős erősítés lesz számunkra – mondta Horst Heldt, a Schalke klubmenedzsere. – Középhátvédként és védekező középpályásként is bevethető. Kiemelkedő a fejjátéka, jól passzol, egy az egyben pedig nem könnyű megverni."

Kirchhoff eddig a Bundesligában hét mérkőzésen összesen 82 percet kapott Josep Guardiolától, egyszer sem kezdőként. A védő a Bajnokok Ligájában kétszer lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik