Német Kupa: Nagy magyar duplával kezdődött a szezon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.02. 20:59
Nagy Dániel szerezte a labdarúgó Német Kupa 2013–2014-es kiírásának első gólját, sőt mi több, a magyar légiós később még egyszer a kapuba talált, és csapata, a harmadik ligás Osnabrück 3–0-ra legyőzte az Erzgebirge Auét, s továbbjutott a 2. fordulóba. Király Gábor (1860 München) csapata tizenegyesekkel ejtette ki ellenfelét, a magyar kapus kulcsember volt.

Nagy Dániel már az 5. percben megszerezte a vezetést, miután Timo Staffeldt passzát követően a kapust is kicselezte. A magyar légiós nem állt meg itt, a hajrában egy auei labdavesztés után szép lövéssel ő szerezte meg csapata harmadik, a továbbjutást biztossá tevő gólját is. A magyar játékost a 11 ezres közönség vastapsa közepette cserélték le a 87. percben.Nagy Dániel már az 5. percben megszerezte a vezetést, miután Timo Staffeldt passzát követően a kapust is kicselezte. A magyar légiós nem állt meg itt, a hajrában egy auei labdavesztés után szép lövéssel ő szerezte meg csapata harmadik, a továbbjutást biztossá tevő gólját is. A magyar játékost a 11 ezres közönség vastapsa közepette cserélték le a 87. percben.

Két forduló után mindkét csapat százszázalékos a bajnokságban, csakhogy amíg Nagyék a harmadik ligában, addig a nyáron Magyarországról is igazoló Erzgebirge egy osztállyal feljebb kezdett remekül (a Pécsről vett Solomon Okoronkwo végigjátszotta a pénteki kupameccset).

Tizenegyespárbajban harcolta ki a továbbjutást Király Gábor csapata: a másodosztályú 1860 München magyar kapusa kivédte a hazaiak utolsó két rúgását a harmadik ligás Heidenheim elleni idegenbeli mérkőzésen péntek este, azaz kulcsszerepet játszott a továbbjutásban.

Királyék a második félidő elején Moritz Stoppelkamp lövésével megszerezték a vezetést (a középpályás a legutóbbi bajnoki fordulóban győztes találatot ért el), csakhogy a hazaiak egy szögletet követően, Tim Göhlert révén a 91. percben egyenlítettek, így jöhetett a hosszabbítás, majd a gól nélkül lepergő harminc perc után a tizenegyespárbaj.

Az első három sorozatban nem hibáztak a felek, a folytatásban a hazaiak kettőt is – mindkétszer Király védett –, így a negyedik párban a kapuba találó Stoppelkamp gólja továbbjutást ért a „hatvanasoknak".

NÉMET KUPA
1. FORDULÓ (A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Osnabrück (3. o.)–Erzgebirge Aue (2. o.) 3–0
Heidenheim (3. o.)–1860 München (2. o.) 1–1, 11-esekkel 3–4
RB Leipzig (3. o.)–Augsburg 0–2
A forduló többi mérkőzését szombaton, vasárnap és hétfőn rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik