Hiábavaló Diego-bomba, hatot lőve döntős a Bayern

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.16. 22:47
null
Gomez triplázott a meccs végén (Fotó: Action Images)
A Német Kupa elődöntőjében a Bayern München 6–1-re nyert a Wolfsburg ellen, ezzel bejutott a fináléba. A vendégektől Diego egy bombagóllal szépített az első félidő végén már kétgólos hátrányban, a Bayern azonban újabb négyszer betalálva biztosan lépett tovább. Mario Gomez csereként beállva triplázott a meccs végén.

A Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre készülő Bayern München erős összeállításban (Neuer – Lahm, Van Buyten, Dante, Contento – Javi Martínez, Schweinsteiger – Robben, T. Müller, Shaqiri – Mandzukic) kezdte a Wolfsburg elleni kupatalálkozót.

A hazai pályán játszó München játszott aktívabban az elején, és az első negyed órát követően Mario Mandzukic révén szerezte meg a vezetést. Xherdan Shaqiri indította a jobb oldalon Arjen Robbent, akinek centerezését a horvát támadó lőtte könnyedén a „farkasok" kapujába (1–0). Egy ideig úgy tűnt, Mandzukic belesérült a gólba, de ápolást követően vissza tudott állni.

A Wolfsburgnak is megvoltak a lehetőségei, például Manuel Neuer rossz kimozdulása után Haszebe egyenlíthetett volna, de blokkolni tudták. Úgy tűnt, a bajorok átengedik a kezdeményezést, de így is sikerült újabb gólt szerezniük. A vendégek eladták a labdát, Shaqiri elszáguldott középen, majd Robben elé tálalt, akinek már nem volt nehéz dolga (2–0). Ez volt a holland légiós negyedik találata a kupában.

Ezt követően Naldo fejese szállt kevéssel mellé, majd a 45. percben az addig is igen aktív Diego egy bombagóllal szépített. Senki sem támadta a játékmestert, aki a tizenhatos jobb sarkától lőtte ki a kapu jobb oldalát (2–1).

A második játékrész elején hamar visszaállította a kétgólos különbséget a Bayern, az 51. percben egy kis szögletet követően Robben játszott Shaqirihez, aki laposan a bal alsóba lőtt (3–1). Nem száz százalékon égve is biztosan vezetett a München, amely a hajrához érve elkezdte pihentetni kulcsembereit. Érkezett azonban Mario Gomez, és negyed óra alatt triplázott. Előbb Shaqiri önzetlen passzát váltotta gólra (4–1), majd egy kiugratás után talált be (5–1), végül Schweinsteiger előkészítéséből állította be a kiütéses végeredményt (6–1).

A hat perc alatt három gólt szerző Gomeznél csak Carsten Jancker szerzett Bayern-játékosként gyorsabban mesterhármast kupameccsen, 1997-ben öt perc alatt triplázott.

A bajorok – akik 19. alkalommal kerültek a fináléba – 1935 óta csupán kilencszer kaptak ki hazai pályán a kupában. A döntőt június elsején rendezik Berlinben.

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
Bayern München–Wolfsburg 6–1
(Mandzukic 17., Robben 35., Shaqiri 51., Gomez 80., 83., 86., ill. Diego 45.)
SZERDÁN JÁTSSZÁK
Stuttgart–Freiburg

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik