Kevin Kuranyi bármit csinálhat, nincs visszaút a válogatotthoz

Vágólapra másolva!
2009.08.10. 10:08
null
Kevin Kuranyi csak a Schalkében lőheti a gólokat
Továbbra sincs bűnbocsánat Kevin Kuranyi számára, a jelek szerint akkor sem kapna szerepet a német labdarúgó-válogatottban, ha az összes számba jöhető csatár kiesne a sorból. A támadóval még tavaly különbözött össze Joachim Löw szövetségi kapitány.

Hiába kezdte a szezont két góllal Kevin Kuranyi, nem nyerte el újra Joachim Löw bizalmát. Pedig a Nationalelf szövetségi kapitányának nagy szüksége lenne egy támadóra, főleg hogy Lukas Podolski sérülés miatt nem áll rendelkezésre az Azerbajdzsán elleni összecsapáson.

„Megmondtam neki, hogy az én kapitányságom alatt ő már soha többé nem fogja felhúzni a válogatott mezét” – nyilatkozta az ARD televíziós csatornán Löw. – „Ez egy végleges elhatározás, és nem másítom meg.”

Kuranyi még októberben került feketelistára Löwnél, mert miután az nem nevezte az Oroszország elleni mérkőzésen a kispadra sem, ő a szünetben hazament, majd nem tért vissza a csapat düsseldorfi főhadiszállására. Bár a játékos később sajtótájékoztatón kért bocsánatot, a dühös szövetségi kapitány száműzte őt a csapatból.

Löw állást foglalt az őt kritizáló Thorsten Frings esetében is. A Werder Bremen rutinos középpályása ugyanis kirohant a kapitány ellen amiatt, hogy az szó nélkül kihagyta őt a keretből.

„Telefonon megbeszéltem az esetet Fringsszel. Azt is megmondtam neki, hogy a posztján jelenleg jobbnak tartom Thomas Hitzlspergert.”

KLOSE ELUTAZOTT A VÁLOGATOTTAL
Bár a bajnoki nyitányt kihagyta, javulóban van Miroslav Klose sérülése. A Bayern München 31 éves csatára hétfőn reggel a kerettel együtt elutazott Azerbajdzsánba, és várhatóan pályára is léphet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik