Oli Kahn szerint nincs világklasszis kapus Németországban

Vágólapra másolva!
2009.03.26. 15:25
A jelenleg szakkommentátorként dolgozó Oliver Kahn és a német labdarúgó-válogatott kapusedzője, Andreas Köpke egyaránt úgy véli: az országban jelen pillanatban nincs világklasszis képességű kapus.
Oliver Kahn sötéten látja a német kapushelyzetet
Fotó: Reuters
Oliver Kahn sötéten látja a német kapushelyzetet
Oliver Kahn sötéten látja a német kapushelyzetet
Fotó: Reuters
Oliver Kahn sötéten látja a német kapushelyzetet

Enke védi a németek kapuját a következő két meccsen

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön elárulta, hogy Robert Enke lesz a Nationalelf kezdő kapusa a Liechstenstein és Wales elleni vb-selejtezőn.
„Azért esett Robertre a választásunk, mert az utóbbi időben újra remekül véd, így kis előnyt élvez Tim Wiesével szemben” – mondta Löw a lipcsei sajtótájékoztatón.

Bár a Hannover csak a 15. helyen áll a Bundesligában, és a legrosszabb védelemmel rendelkezik, Enkére nem lehet panasz, így Tim Wiese és a könyöksérüléssel bajlódó Rene Adler helyett ő kezd a németek első idei tétmérkőzésén.

A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy Mario Gomez, a Stuttgart csatára is a kezdőben kap helyet Liechstenstein ellen, Piotr Trochowski ugyanakkor sérülés miatt nem játszhat.
„Nagyon jó kapusok vannak a Bundesligában, de úgy vélem, igazi világklasszis egy sincs köztük” – nyilatkozta Andreas Köpke, akinek a véleményével egyetértett Oliver Kahn is.

„Köpkének tökéletesen igaza van. A jelenlegi helyzet nagyon nem tetszik nekem, mindegyik válogatott kerettag hajlamos a formaingadozásra, és egyszerűen nem elég megbízhatóak” – nyilatkozta a szakkommentátorként dolgozó Kahn.

Tény, ami tény: René Adler, Robert Enke, Tim Wiese vagy Manuel Neuer közel sem mérhető ugyanazzal a mércével, mint Kahn, Köpke, Toni Schumacher, Sepp Maier vagy akár a jó formában védő Jens Lehmann.

Joachim Löw szövetségi kapitány az Oroszország elleni selejtezőn Adlernek adott bizalmat, és a Leverkusen fiatal kapusa védett az angolok és a norvégok elleni felkészülési mérkőzéseken is – nem a legjobban. Igaz, első számú riválisa, Robert Enke már 52 gólt kapott a „lyukas védelmű" Hannoverben.

„Nem csodálkozom rajta, hogy nem tudnak folyamatosan jó teljesítményt nyújtani. A Nationalelf 1-esén hatalmas a nyomás, és élesebb a kritika, mint más játékosokkal szemben. Nem biztos, hogy a legjobb képességű kapusnak kell lennie a kezdőnek: a mentálisan legerősebb foglalja el a posztot!” – mondta Kahn a Bildnek.

„Jogi” Löw asszisztense, Hansi Flick kissé lehűtötte a kritikákat megfogalmazó korábbi kapusokat.

„A kapitánnyal egyetértésben meg vagyunk győződve kapusaink adottságairól. Valamennyien kitűnő képességűek, és nem vagyok benne biztos, hogy akár Kahn vagy Lehmann mindig világklasszis teljesítményt nyújtott…” – nyilatkozta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik