Lukas Podolski nem ül többet a padon, szívesen távozna az AS Romához

Vágólapra másolva!
2009.01.03. 16:41
Úgy tűnik, Lukas Podolski müncheni napjai meg vannak számlálva. A játékos szavaiból is ez derül ki, és erre utal az is, hogy klubja szerződtette a HSV csatárát, Ivica Olicot. A kérdés már csak az, hova távozik Podolski, az AS Roma és a 1. FC Köln is komolyan érdeklődik.
Lukas Podolski megunta, hogy csak a pályán kívül jut neki hely
Fotó: Imago (archív)
Lukas Podolski megunta, hogy csak a pályán kívül jut neki hely
Lukas Podolski megunta, hogy csak a pályán kívül jut neki hely
Fotó: Imago (archív)
Lukas Podolski megunta, hogy csak a pályán kívül jut neki hely

Noha álmainak klubja továbbra is az 1. FC Köln, és elmondása szerint az is marad, Lukas Podolski mégis el tudja képzelni, hogy külföldön, pontosabban az olasz első osztályban folytassa pályafutását. A Bayern München csatára iránt erősen érdeklődik az AS Roma, és Podolskinak nem lenne ellenére, hogy az Örök Városba költözzön.

„Készen érzem magam arra, hogy külföldi bajnokságban próbáljam ki magam. Tudom, hogy a Roma illetékesei felvették a kapcsolatot a Bayern vezetőivel, és szeretnének átigazolni. Nem lenne ellenemre” – mondta Podolski a Corriere dello Sport kérdésére válaszolva.

„A Roma nagy klub, bár nem hiszem, hogy arrafelé kölni dialektusban beszélnének” – viccelődött a 23 éves, lengyel származású csatár.

Szinte biztos, hogy a bajoroknál az örök tartalék szerepére kárhoztatott Podolski (aki pénteken nem utazott el a csapat dubai edzőtáborába influenzája miatt) legkésőbb a szezon végén távozik Münchenből annak ellenére, hogy élő szerződése van. Ráadásul Ivica Olic személyében újabb vetélytárs érkezik a bajnoki címvédő csatárszekciójába.

„Játszanom kell. Nem ülhetek továbbra is a padon. Már nem érzem magam jól Münchenben, és azt hiszem, eljött a váltás ideje, hogy újra dolgozhassam” – hangzottak az érintett szavai, amelyek tovább valószínűsítik a klubcserét.

Az AS Román kívül több csapat neve is felvetődött a játékossal kapcsolatban, többek között nevelőklubjáé, az 1. FC Kölné – a „kecskések” menedzsere, Michael Meier már találkozott is müncheni kollégájával, Ulli Hoeneszel Podolski-ügyben. Meier szándékai komolyak, elmondása szerint a klub arcává akarja tenni a válogatott játékost.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik