A Borussia Mönchengladbach meglepetésre legyőzte a Werdert

Vágólapra másolva!
2008.08.30. 17:42
Egy találkozón borult csak a papírforma a Bundesliga harmadik fordulójának szombati játéknapján: a Mönchengladbach hazai pályán verte a Werder Brement. A többi, előzetesen esélyesnek tartott gárda sikerrel vette az akadályt, győzött a Schalke, a Hamburg, a Leverkusen, és a Hajnal Tamást soraiban tudó Dortmund is.
Jogos a brémai bánat: túl nagy előnyt adtak a 'Gladbachnak, nem sikerült felállni
Fotó: Imago (archív)
Jogos a brémai bánat: túl nagy előnyt adtak a 'Gladbachnak, nem sikerült felállni
Jogos a brémai bánat: túl nagy előnyt adtak a 'Gladbachnak, nem sikerült felállni
Fotó: Imago (archív)
Jogos a brémai bánat: túl nagy előnyt adtak a 'Gladbachnak, nem sikerült felállni

A Hajnal Tamást kezdőcsapatában tudó Borussia Dortmund az Energie Cottbus otthonába látogatott, azzal az egyértelmű céllal, hogy három ponttal gazdagodjon. A feladat nem tűnt megoldhatatlannak, hiszen a BVB eddig öt alkalommal vizitált a Barátság Stadionban, és mindegyik esetben három ponttal utazhatott haza a Ruhr-vidékre.

A találkozót végig a BVB tartotta irányítása alatt, és az első félidő hajrájában megszületett a sárga-feketék vezető gólja: Hajnal szögletét Kringe visszafejelte középre, és az érkező Subotic a hálóba továbbított. Több gól nem született a mérkőzésen, így a Borussia ideiglenesen a tabella harmadik helyén áll. Hajnal Tamást a 78. percben Nuri Sahin váltotta.

A FORDULÓ TÖBBI MÉRKŐZÉSE

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Karlsruher SC–1.FC Köln 0–2
VASÁRNAPI PROGRAM
Bayern München–Hertha BSC
VfB Stuttgart–Hannover 96
Löw Zsolt együttese, a forduló előtt a tabellát vezető Hoffenheim a Leverkusennél vendégeskedett, és a nyolcadik percben már vezettek a „gyógyszergyáriak” – ez volt a Hoffenheim első bekapott gólja a szezonban (és ezzel együtt a német élvonalban is). Hamarosan érkezett a második, sőt a harmadik is, de az újonc csapat még az első félidőben szépíteni tudott. A hazaiak azonban nem adták ki a győzelmet a kezükből, és megérdemelt, 5–2-es sikert arattak. Löw a kispadon ülte végig a találkozót, nem kapott lehetőséget a bizonyításra.

A forduló eddigi legnagyobb meglepetését a Mönchengladbach szállította: az élvonalba idén visszatért Borussia 3–2-re verte a tavalyi szezon ezüstérmesét, a Werder Brement. A brémaiaknak csak tíz perccel a mérkőzés vége előtt, háromgólos hátrányban sikerült a szépítés. Az utolsó előtti percben Diego egy szabadrúgásból még betalált, de az egyenlítésre már nem maradt idő.

A szezon előtt nagy terveket szövögető, UEFA-kupában érdekelt VfL Wolfsburg hazai pályán döntetlenezett a Frankfurttal. Felix Magath vezetőedző főleg annak fényében nem lehet elégedett az eredménnyel, hogy a frankfurtiak egyenlítő gólja a találkozó hajrájában esett.

Az idei BL-től a selejtezőben búcsúzó Schalke 04 minimális különbséggel, 1–0-ra győzte le a Bochum együttesét, és ezzel a tabella élére ugrott.

A dobogó második fokára a Hamburg kapaszkodott fel, miután idegenben 4–2-re verte a Bielefeldet.

BUNDESLIGA, 3. FORDULÓ

SZOMBATI JÁTÉKNAP
Schalke–Bochum 1–0 (Westermann 36.)
Wolfsburg–Eintracht Frankfurt 2–2 (Grafite 27., Dejagah 51., illetve Amanatidisz 22., Toski 84.)
Bayer Leverkusen–Hoffenheim 5–2 (Haggui 8., Friedrich 17.,Kiessling 36., 87., Barnetta 83., illetve Ibisevics 21., Salihovic 58.)
Energie Cottbus–Borussia Dortmund 0–1 (Subotic, 45.)
Bielefeld–Hamburg 2–4 (Katongo 9., Wichniarek 37., illetve Reinhardt 40., 50., Olics 64., Jarolim 77.)
Mönchengladbach–Werder Bremen 3–2 (Matmour 12., Friend 30., Baumjohann 71., illetve Pizzaro 79., Diego 89.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik