Nagy falat volt a Juve: lelépték a „zebrák” a Szuperkupa-győztest

Vágólapra másolva!
2008.07.27. 17:07
1997-ben még a Bajnokok Ligája fináléjában ütköztek meg, most „csak” a presztízs volt a tétje a Borussia Dortmund és a Juventus felkészülési mérkőzésének. A Hajnal Tamást a kezdőben bevető Klopp-csapat a Bayern München elleni Szuperkupa-győzelem után alapos verést kapott az olasz sztárgárdától, amely a nyáron igazolt Amauri egy, illetve Iaquinta két góljának köszönhetően simán, 3–1-re győzött Dortmundban.
A Szuperkupa-győzelem után ezúttal botlott a Dortmund: Dédé és társai alulmaradtak a Juventusszal szemben
fotó: Imago (archív)
A Szuperkupa-győzelem után ezúttal botlott a Dortmund: Dédé és társai alulmaradtak a Juventusszal szemben
A Szuperkupa-győzelem után ezúttal botlott a Dortmund: Dédé és társai alulmaradtak a Juventusszal szemben
fotó: Imago (archív)
A Szuperkupa-győzelem után ezúttal botlott a Dortmund: Dédé és társai alulmaradtak a Juventusszal szemben

Némileg szokatlan időpontban, vasárnap 14.30-tól csapott össze egymással a Borussia Dortmund és a Juventus a Signal Iduna Parkban – no persze erre is van magyarázat: a meccs eredetileg tervezett időpontjában, szombat este gyakorlatilag állt a víz a pályán, így a két fél a barátságos találkozó elhalasztása mellett döntött.

RUKAVINA KIDŐLT

Térdsérülést szenvedett a Bayern München elleni Szuperkupa-meccsen Antonio Rukavina, a Borussia Dortmund jobbhátvédje. A horvát válogatott védő legkevesebb háromhetes pihenőre kényszerül, így kihagyja a Bundesliga első fordulóját.
A dortmundi szurkolók vasárnap délután fél ötkor már alighanem úgy vélték, jobb lett volna, ha elmarad az erőpróba, mivel az augusztus végi olasz bajnoki rajtra, illetve BL-selejtezőre készülő Juventus lazán lelépte a friss német Szuperkupa-győztest.

A Dortmund kezdőjében kapott helyet Hajnal Tamás, de a Bayernnek remek gólt csavaró irányító most nem villogott, és az 56. percben szemmel láthatóan fáradtan bandukolt le a pályáról, amikor Jürgen Klopp lehívta.

A legerősebb keretével Németországba érkező Juventus nem sokat vesztegette az időt, és már az 5. percben vezetést szerzett: Dédé elvétett egy beadást, a nyáron vásárolt Amauri meg köszönte szépen a lehetőséget, és közvetlen közelről betalált (0–1).

A második félidőben lemásolták a kezdést a csapatok, bár erről a BVB szurkolói nagyon szívesen lemondtak volna: az 51. percben Nedved adott be balról, középen a csereként beállt Iaquinta simán túlugrotta a volt Juve-játékos Robert Kovacot, és védhetetlenül a hosszúba fejelt (0–2).

A 75. percben aztán a meccs legszebb támadásával végképp bebiztosították a győzelmet a torinóiak: Poulsen passzolta fel a labdát Iaquintának, aki meglátta, hogy Weidenfeller túlságosan kint áll, és remek megoldással a kapuba ívelt felette (0–3).

Hogy a hazai drukkereknek legalább minimális okuk legyen az örömre, arról Kruska gondoskodott, amikor a 78. percben a Santana elleni szabálytalanságért megítélt tizenegyest a hálóba küldte (1–3).

Mást nem nagyon ünnepelhettek a Borussia-szurkolók: a jobban játszó Juventus könnyedén nyert 3–1-re Hajnal Tamásék ellen – persze a Bundesliga augusztus 16-i rajtjáig még sokat javulhat a sárga-feketék játéka. Mindenesetre a Leverkusen ellen ennél már több kell.

NEMZETKÖZI BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Borussia Dortmund–Juventus 1–3 (0–1)
Dortmund: Weidenfeller – Santana, Subotic, R. Kovac, Dédé (Schmelzer, 46.) – Blaszczykowski (Klimowicz, 46.), Kruska, Hajnal (Gordon, 56.), Kringe (Buckley, 46.) – Federico (Hillenbrand, 66.), Petric (Valdez, 46.).
Juventus: Buffon (Chimenti, 70.) – Grygera (Knezevic, 46.), Mellberg (Legrottaglie, 46.), Chiellini (Zebina, 46.), Molinaro (F. Rossi, 62.) – Camoranesi (Marchionni, 46.), Sissoko (Poulsen, 70.), C. Zanetti (Ekdal, 46.), Nedved (Salihamidzic, 62.) – Trezeguet (Del Piero, 46.), Amauri (Iaquinta, 46.).
Gólszerző: Kruska (78. – 11-esből), ill. Amauri (5.), Iaquinta (51., 75.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik