A Hamburg elutasította a Real Madrid Van der Vaartért tett ajánlatát

Vágólapra másolva!
2008.07.25. 13:16
A Real Madriddal kapcsolatban többnyire csak Cristiano Ronaldo neve merült fel az átigazolási időszakban, holott már az Európa-bajnokság alatt keringtek pletykák arról, hogy a blancók megszereznék Rafael Van der Vaartot. Egészen idáig nem érkezett hivatalos ajánlat a Hamburg futballistájáért, de most a Real kijelentette: hétmillió eurót áldozna a labdarúgóért.
Rafael Van der Vaart egyelőre nem megy Madridba
Fotó: Action Images
Rafael Van der Vaart egyelőre nem megy Madridba
Rafael Van der Vaart egyelőre nem megy Madridba
Fotó: Action Images
Rafael Van der Vaart egyelőre nem megy Madridba

Már régóta hallani lehetett a híreket arról, hogy a blancók szeretnék megszerezni a Hamburg játékmesterét, Rafael van der Vaartot, de egészen idáig hivatalos ajánlatot nem tettek érte.

Most azonban a Real Madrid tudatta a német klub vezetőivel, hogy hétmillió eurót (5.5 millió font) fizetne a középpályás játékjogáért, ám Dietmar Beiersdorfer sportigazgató elmondta, a Hamburger SV ezt az összeget nem tekinti tárgyalási alapnak.

„Ez az ajánlat nem téma jelenleg” – mondta Beiersdorfer, arról nem is beszélve, hogy a németek új vezetőedzője, Martin Jol leszögezte, tervei megvalósításához mindenképpen szüksége lenne Van der Vaartra.

A madridiak azért ígértek „mindössze” ennyit a válogatott középpályásért, mert 2010-ben lejáró szerződésének egyik pontja értelmében jövőre 1.5 millió euró ellenében kivásárolható lesz a hamburgi klub kötelékéből, így a német csapatnak érdekében állna most eladni.

Ahogy az lenni szokott az ehhez hasonló ügyeknél, az újságokban kétértelmű információk jelennek meg, hisz egyes sajtóértesülések szerint a holland válogatott futballista szívesen maradna még egy évet Hamburgban, azonban van olyan sajtóorgánum is, amely Wesley Sneider nyilatkozatára alapozva azt állítja, hogy Van der Vaartnak minden vágya a blancóknál futballozni.

Mindenesetre a jövő hét végén megrendezésre kerülő Emirates-kupán még lesz lehetőség személyes egyeztetésre, a két csapat ugyanis augusztus 2-án, Londonban egymás ellen lép pályára. Az átigazolási időszak augusztus 31-én zárul.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik