Hajnal Tamás egy új korszak hajnalát jelentheti a Dortmund csapatánál

Vágólapra másolva!
2008.07.18. 22:46
A Dortmund edzőtáborában Hajnal Tamásnak nem csak a futballpályán, hanem a „kifutón” is bizonyítania kellett. A magyar középpályás volt az egyik kiválasztott, aki a nyilvánosság előtt bemutatta a BVB új hazai mezét, ám e fellépés előtt még interjút adott a sárga-fekete klub hivatalos televíziójának. A beszélgetés elején fény derült a Hajnal név jelentésére, és a riporter nem is hagyta ki, hogy szójátékot űzzön belőle.
Bár modellként is szerepet kapott, Hajnal mégis a futballpályán nyújtana kiemelkedőt a Dortmund mezében
Fotó: Imago
Bár modellként is szerepet kapott, Hajnal mégis a futballpályán nyújtana kiemelkedőt a Dortmund mezében
Bár modellként is szerepet kapott, Hajnal mégis a futballpályán nyújtana kiemelkedőt a Dortmund mezében
Fotó: Imago
Bár modellként is szerepet kapott, Hajnal mégis a futballpályán nyújtana kiemelkedőt a Dortmund mezében
–Most, hogy tudjuk, mit jelent a neved, kicsit viccesen azt mondanám, az érkezéseddel újra kisüt a nap a Borussia Dortmundnál. Elégedett lennél, ha ez valóban így történne?

–Igen, ezt szívesen elfogadnám.

–Az edzőtábor során kívülállóként is látni lehetett, hogy nagyon kemény edzéseket vezetett nektek Jürgen Klopp. Hogy bírtad a terhelést, mennyiben volt ez a felkészülés más, mint az eddigi edzőtáborok karriered során?

–Igen, valóban kemény volt. Voltak napok, amikor három edzést vezényelt a mester, és ilyet korábban nem éltem át. Új módszerekkel is találkoztam az edzések során, hiszen most dolgozom először Jürgen Klopp kezei alatt, ugyanakkor arra figyeltek az edzői stábnál, hogy ne hajtsanak túl bennünket, megfeleően elosztották a terhelést.

–Nagyon jól kezdted a szereplést a Dortmund szerelésében, az Uhrencup felkészülési torna első meccsén téged választottak a legjobb játékosnak, és a másodikon is hamar felvetted a mérkőzés ritmusát. Azt hiszem, elégedett lehetsz a teljesítményeddel, még akkor is, ha ezek a meccsek nem bajnoki pontokért zajlottak.

–Igen, hiszen új játékosként bizonyítanom kell, és kifejezett célom, hogy ha pályára lépek, akkor fontos része legyek a csapat játékának. Két jó tesztmérkőzésen ezt sikerült elérnem, és ezt szeretném tovább folytatni.

–A te kvalitásaiddal, válogatott játékosként biztosan szeretnél egy nagy nemzetközi tornán részt venni a nemzeti tizeneggyel. Jól gondolom, hogy a magyar válogatottal ez nem lesz egyszerű?

–Valóban nehéz lesz, de mostanában sok változás történt a válogatott háza táján, hiszen Erwin Koeman személyében új szövetségi kapitány irányítja az együttest. Még csak most ismerkedünk a holland trénerrel, de két sikeres barátságos mérkőzést már játszottunk a görögök és a horvátok ellen. Igaz, hogy a világbajnoki selejtezők során kemény ellenfeleink vannak, és nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk megmutatni, hogy mi is tudunk meglepetést okozni.

–Ezek után a Dortmund-szurkolók mostantól fokozott figyelemmel kísérik majd a magyar válogatott eredményeit, és kívánjuk, hogy Dél-Afrikában ott legyél a válogatottal.

–Mint minden játékosnak, nekem is ez az álmom, hogy egy világeseményen szerepeljek. És miért ne sikerülhetne? Egy biztos, én nagyon örülnék neki.

–Tamás, a 30-as mezszámot választottad. Van valamilyen jelentése ennek a számnak számodra?

–Nem, semmi különleges, csak az első profi szerződésemkor ezt a számot kaptam, aztán a szívemhez nőtt. Azóta minden új csapatomnál ezt a számot kértem, és mindenhol meg is kaptam.

–Ha jól tudom, vár még rád egy olyan feladat, ami csak kevéssé kapcsolódik a futballhoz, hiszen fotómodell leszel.

–Igen, az a megtiszteltetés ért, hogy én mutathatom be az együttes hazai mezét, és természetesen örömmel vállaltam ezt a felkérést.

KÖZELEDIK AZ ELSŐ TÉTMÉRKŐZÉS

1996 óta először szerepel a versenynaptárban a Német Szuperkupa. A mérkőzés, ahol a Borussia Dortmund a Bayern München együttesével csap össze, július 23-án, a BVB otthonaként szolgáló Signal Iduna Parkban kerül megrendezésre. Hajnal Tamás tehát hamarosan igazi tétmeccsen is bemutatkozhat a Dortmund szurkolói előtt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik