Hosszabbítás után jutott be az elődöntőbe a VfL Wolfsburg

Vágólapra másolva!
2008.02.27. 20:36
Hazai pályán 2-1-re verte hosszabbítás után a Wolfsburg a Hamburg együttesét, így bejutott a legjobb négy közé a Német Kupában. Grafite tizenegyesből szerzett gólját még kiegyenlítette Rafael van der Vaart, ám Marcelinho góljára már nem érkezett válasz.
Marcelinho (jobbra) szerezte a Wolfsburg győztes gólját
Reuters
Marcelinho (jobbra) szerezte a Wolfsburg győztes gólját
Marcelinho (jobbra) szerezte a Wolfsburg győztes gólját
Reuters
Marcelinho (jobbra) szerezte a Wolfsburg győztes gólját

NÉMET KUPA

NEGYEDDÖNTŐ
Wolfsburg - Hamburg 2-1 (Grafite 17.-11-es, Marcelinho 109. ill. Van der Vaart 70.)
Két hely már kedd este elkelt a Német Kupa elődöntőjében, a Borussia Dortmund a Hoffenheimet, míg a Carl Zeiss Jena a Stuttgartot búcsúztatta.

A harmadik mérkőzésen északi rangadót láthattak a nézők, ugyanis a Wolfsburg a Hamburgot fogadta.

Az első negyedórában egyik csapat sem vállalt kockázatot, nem is alakultak ki helyzetek. A 16. percben azonban a Wolfsburg megvillant, és meg is szerezte a vezetést az alsó-szászországi csapat: Grafite tört be a tizenhatoson belülre, a brazilt pedig csak szabálytalanul tudta akadályozni Joris Mathijsen. Dr. Helmut Fleischer megítélte a büntetőt, és a sértett magabiztosan értékesítette azt.

Három perccel később egyenlítési lehetőséget szalasztott el a HSV, ugyanis Rafael van der Vaart 17 méterről végezhetett el szabadrúgást. A holland klasszis lövése azonban kapu fölé szállt.

Bár a Hamburg többet birtokolta a labdát, nem tudott egyenlíteni, a szünetre a Wolfsburg vonult 1-0-s vezetéssel.

Az 50. percben újra Van der Vaart végezhetett el szabadrúgást, a 25 méteres lövés azonban a bal kapufáról vágódott le. Még mindig nem múlt el a veszély, ugyanis a labda David Jarolim elé került, a cseh játékos azonban hét méterről kapu fölé bombázott.

A 70. percben már sikerült az egyenlítés Huub Stevens csapatának, miután egy beívelt szabadrúgást Diego Benaglio éppen középre ütött ki. A csereként beállt Mohamed Zidan lekészítette a labdát Van der Vaartnak, és a holland középpályás 20 méterről kilőtte a felső sarkot.

A rendes játékidő nem hozott döntést, jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban előbb Piotr Trochowski szabadrúgása csattant a kapufán, utána azonban a Wolfsburg szerzett vezetést: Marcel Schäfer labdájával Marcelinho lefutotta Vincent Kompanyt, majd 12 méterről a hosszú sarokba lőtt.

A Hamburgnak erre már nem volt válasza, így a Wolfsburg jutott a legjobb négy közé.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik