Nehezen kezdett, de végül simán továbbjutott a Bayern München

Vágólapra másolva!
2008.01.29. 22:48
Nyögvenyelősen indult, simán végződött: 5-2-vel jutott tovább a Bayern München, holott a félidőben még döntetlen volt az állás a harmadosztályú Wuppertal ellen. A 83. percig 2-0-ra vezetett a hazai pályán játszó Alemannia Aachen az 1860 München ellen, és már-már biztosnak tűnt a továbbjutása, mégis a bajorok örülhettek. Egy öngól döntött Hoffenheimben: kiesett a Hansa Rostock. A negyeddöntőben a Borussia Dortmund is.
Miroslav Klose (balról a második) kísérlete most eredménytelen, a meccsen azonban duplázott
Reuters
Miroslav Klose (balról a második) kísérlete most eredménytelen, a meccsen azonban duplázott
Miroslav Klose (balról a második) kísérlete most eredménytelen, a meccsen azonban duplázott
Reuters
Miroslav Klose (balról a második) kísérlete most eredménytelen, a meccsen azonban duplázott

A Bayern már az első lehetőségét gólra váltotta a AufSchalke Arénában, a harmadosztályú Wuppertal otthonában: Miroslav Klose fejelte a hálóba Franck Ribéry passzát a tizenötödik percben.

A kiscsapat felvette a kesztyűt: tíz perc sem kellett nekik az egyenlítéshez, ugyanis Tobias Damm lőtte a hálóba a labdát a tisztázni akaró Lúcio mellett. A stadion még őrjöngött, amikor a bajorok gólfelelőse, Klose a kedélyeket lehűtve másodszor is mattolta Christian Malyt.

Bizonyítva a Wuppertal tartását a csapat nem esett szét, inkább újból egyenlített! Két perc múlva Mahir Saglik újból egalizálta az eredményt. A müncheni csapat azonban igazolta klasszisát, és a második félidő elején három percen belül két gyors góllal igyekezett eldönteni a mérkőzést.

A 88. percben a csereként beállt török Hamin Altintop tette egyértelművé ezt, ami eddig is világos volt: újabb gólt szerzett a bajoroknak, akik így végül simán, 5-2-vel léptek a következő kupafordulóba.

A statisztika a Borussia Dortmund győzelmét jósolta a Werder Bremen ellen, hiszen a két csapat örökmérlege összességében is, és hazai pályán is az ő fölényüket mutatja. Ez azonban nem homályosított el azt a tényt, hogy az összecsapást a sajtó és a szurkolók is a kupaforduló rangadójaként kezelték.

Az iramra nem is lehetett panasz, és a hazai gárda nem sokkal negyed órával a kezdő sípszó után vezetést szerzett az olasz Giovanni Federico góljával. A hálók ezután jó ideig nem zörögtek: hatvan percet kellett várni a következő találatig – ezt a spanyol Diego Fernando Klimowitz jegyezte.

Nem sokon múlt a vendégek egyenlítése, ugyanis két perccel később a javukra megítélt tizenegyes értékesítésével Diego szépített. Három perc múlva ezt a brazil újra megtehette volna, azonban a második megítélt büntetőt Marc Ziegler kiütötte.

Maradt a 2-1-es dortmundi előny, ami egyben továbbjutást is jelentette.

Az 1860 München öt perc leforgása fordított az Alemannia Aachen otthonában, mely a félidőben már 2-0-ra vezetett. Sokáig tartotta is magát, sőt, továbbjutása simának tűnt, de az összecsapás végjátékában Danny Schwarz, Mustafa Kucukovic és Fabian Johnson góljaival öt perc alatt fordította meg a mérkőzést, és jutott tovább a Német Kupa negyeddöntőjébe.

Egy öngól döntött, a brazil Orestes passzolta szerencsétlenül a labdát a saját hálójába, így a hazai csapat, azaz az 1899 Hoffenheim jutott tovább, melyben a magyar válogatott Lőw Zsolt végig a pályán volt. A német Kupa következő fordulóját február végén játsszák.

NÉMET KUPA, NYOLCADDÖNTŐ

EREDMÉNYEK
Alemannia Aachen - 1860 München 2-3 (Kolev 10., Ebbers 37. ill. Schwarz 83., Kucukovic 84., Johnson 88.)
Hoffenheim - Hansa Rostock 2-1 (Nilsson 10., Orestes 71.-öngól ill. Kern 52.)
Wuppertal - Bayern München 2-5 (Damm 26., Saglik 29. ill. Klose 15., 27., van Buyten 50., Toni 53., Altintop 88.)
Borussia Dortmund - Werder Bremen 2-1 (Federico 19., Klimowicz 80. ill. Diego 82.-11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik