Mladen Petric nem tudta átmenteni a hétvégére a Wembley-formát

Vágólapra másolva!
2007.11.25. 19:07
A 2010-es világbajnoki selejtezőcsoportok sorsolásának árnyékában vasárnap délután két mérkőzést játszottak a német labdarúgó élvonalban, a Bundesligában, a bajnoki címre vágyó hamburg és a kiesés ellen küzdő Nürnberg is otthont tudta tartani a három pontot. Lógó orral ballagtak le a gyepszőnyegről a Hansa Rostock és a Borussia Dortmund játékosai.
Zvjezdan Misimovic (jobbra) és Martin Amedick párharca
Reuters
Zvjezdan Misimovic (jobbra) és Martin Amedick párharca
Zvjezdan Misimovic (jobbra) és Martin Amedick párharca
Reuters
Zvjezdan Misimovic (jobbra) és Martin Amedick párharca

A hagyományoknak megfelelően szombat délután öt órakor két bajnokit rendeztek a Bundesligában, a szokásoktól eltérően azonban nemcsak a soron következő találkozó, hanem a 2010-es dél-afrikai világbajnokság selejtezőinek csoportbeosztása foglalkoztatta a híveket.

A teltházas hamburgi HSH Nordbank Arena 57 000 nézője, és a nürnbergi easyCredit-Stadion lelátóin helyet foglaló 45 000 szurkolót a kedvencek biztatása mellett a Nationalelf lehetséges csoportellenfelei kötötték le.

Hamar lecsillapodtak a kedélyek, amikor eldőlt, hogy a legutóbbi mundiálon házigazdaként bronzérmes német nemzeti csapatot Oroszországgal, Finnországgal, Wales-szel, Azerbajdzsánnal és Liechtensteinnel hozta össze a sors, így sétagalopp lehet a 2010-es kvalifikáció.

Miután a lelátó népe begyűjtötte a válogatottat érintő információkat végre az aktuális mérkőzéseké lett a főszerep: Nürnbergben a Borussia Dortmund, Hamburgban pedig a Hansa Rostock vendégjátéka.

A BVB kezdőcsapatában helyet kapott a horvát válogatott Mladen Petric is, aki szerdán a Wembleyben győztes gólt lőtt az angol nemzeti csapat ellen, ezzel megpecsételve a szigetországiak sorsát.

Ezúttal azonban otthon felejtette a góllövő cipőjét. Nem úgy a hazaiaknál az Ajaxot korábban hat idényen át erősítő cseh Tomas Galasek, aki találatával rendkívül fontos három ponthoz segítette a kiesés ellen küzdő nürnbergieket. A végeredményt a hajrában Angelosz Hariszteasz állította be.

A bennmaradásért vívott harcban komoly ellenfelük lehet a Hansa Rostock együttese, amely nem tanúsított komolyabb ellenállást a tabella harmadik helyére lépő Hamburg otthonában. Sikerével a HSV hátránya egy pontra olvadt a listavezető Bayern Münchennel szemben.

BUNDESLIGA

14. FORDULÓ:
Hamburg – Hansa Rostock 2-0 (Van der Vaart 19., Olic 61.)
Nürnberg – Dortmund 2-0 (Galasek 10., Hariszteasz 90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik