Dárdai Pál és Huszti Szabolcs is győztes csapat tagja volt

Vágólapra másolva!
2007.09.01. 17:39
Mindkét pályára lépő magyar játékos örülhetett a Bundesliga 4. fordulójának szombati mérkőzésein. A Dárdai Pállal felálló Hertha a Wolfsburgot, míg a Huszti Szabolcsot a soraiban tudó Hannover a Bochumot verte meg. Továbbra is pont nélkül áll a Rostock.
Huszti Szabolcs és társai gólöröme
Imago
Huszti Szabolcs és társai gólöröme
Huszti Szabolcs és társai gólöröme
Imago
Huszti Szabolcs és társai gólöröme

Két magyar játékos is a kezdőcsapatban kapott szerepet a német labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának szombati játéknapján: Huszti Szabolcs a Hannoverben, Dárdai Pál pedig a Hertha csapatában.

Husztiék a bajnokságot jól kezdő Bochumot fogadták, és már az első negyedórában megszerezték a vezetést: Balitsch párharcot nyert a középpályán, majd indította Hankét, aki 18 méterről Lastuvka kapujába vágta a labdát.

A 37. percben a bochumi kapus újra tehetetlen volt, ekkor Rosenthal 20 méteres bombája kötött ki a hálóban. A félidő végén azonban Bechmann szépíteni tudott, hiába védte Enke Dabrowski közeli fejesét, a dán játékos már nem hibázott.

A 66. percben ráadásul az egyenlítés is sikerült, Sestak került Yankov mellett a földre, a játékvezető tizenegyest ítélt. Az ítéletvégrehajtó Maltritz volt, a védő magabiztosan lőtt a hálóba.

Dieter Hecking pályára küldte Hashemiant, valamint az új szerzeményt, Christian Schulzot is, és az iráni gyorsan meghálálta a lehetőséget: Tarnat labdáját Lastuvka hálójába fejelte. Ez volt az első labdaérintése.

A Herthában Dárdai továbbra is élvezi edzője bizalmát, és a 17. percben kis híján góllal hálálta ezt meg. A magyar középpályás 28 méterről óriási lövést küldött kapura, a labda a keresztlécen csattant.

A félidő vége előtt megszerezte a vezetést az aktívabb berlini gárda, 38. percben Pantelics fejelt Jentzsch hálójába.

Szünet után magához tért a Wolfsburg, és ki is egyenlített: szöglet után Dárdai fejelte ki a labdát a tizenhatosról, azonban éppen Dejagah elé, és az egykori berlini 17 méterről a kapuba lőtt.

Az utolsó szót azonban mégis a Hertha mondta ki, Okoronkwo 18 méteres lövése a 88. percben az alsó-szászországiak hálójában kötött ki, ezzel Lucien Favre együttese megnyerte a meccset.

A Werder hazai pályán fogadta a Frankfurtot, és a 35. percben szerzett vezetést: Diego lőtte be a labdát a tizenhatoson belülre, Pröll kijött, de nem tudta megszerezni a labdát, a játékszer végül Sanogo térdéről került a kapuba.

A 79. percben Pasanen végleg eldöntötte a meccs sorsát, a finn védő 25 méterről szabadrúgásból lőtte ki a jobb felső sarkot. A 85. percben Thurk már csak szépíteni tudott.

Továbbra is pont nélkül a Rostock, az újonc ezúttal hazai pályán kapott ki. A vendég Dortmund egyetlen gólját Federico helyezte el Wächter hálójában.

BUNDESLIGA

4. FORDULÓ
Werder Bremen-Frankfurt 2-1 (Sanogo 35., Pasanen 79. ill. Thurk 85.)
Hertha-Wolfsburg 2-1 (Pantelics 38., Okoronkwo 88. ill. Dejagah 61.)
Hannover-Bochum 3-2 (Hanke 12., Rosenthal 37., Hashemian 71. ill. Bechmann 44., Maltritz 66.-11-es)
Cottbus-Nürnberg 1-1 (Sörensen 15.-11-es ill. A. Wolf 85.)
Rostock-Dortmund 0-1 (Federico 76.)
Duisburg-Bielefeld 3-0 (Maicon 64., Ishiaku 68., 70.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik