Thomas Doll lesz Jürgen Röber utódja a Borussia Dortmundnál

Vágólapra másolva!
2007.03.13. 07:50
Thomas Doll lesz Jürgen Röber utódja a Borussia Dortmund labdarúgócsapatánál. A szakember korábban a Hamburg együttesét irányította, de a gyenge eredmények miatt menesztették az akkor kiesőhelyen álló klubtól.
Thomas Doll a tavaszt még Hamburgban kezdte
Thomas Doll a tavaszt még Hamburgban kezdte
Thomas Doll a tavaszt még Hamburgban kezdte
Thomas Doll a tavaszt még Hamburgban kezdte
A gyenge eredmények miatt a tavaszi nyolcadik forduló után lemondott Jürgen Röber, a Dortmund vezetőedzője. A téli szünetben a holland Bert van Marwijkot váltó szakember sem tudott csodát tenni a BVB-vel, két győzelem mellett hat vereség volt a „dicsőséglistáján”.

Bár korábban szinte biztosra lehetett venni, hogy Thomas von Heesen lesz a dortmundiak új edzője – ráadásul az egykori Bielefeld-tréner most már állás nélkül van –, a hétfői hírek szerint a Felix Magath, Thomas Doll, Matthias Sammer hármasból kerül ki a befutó.

Ez be is igazolódott, német sajtóinformációk szerint a vesztfáliai klub vezetősége Thomas Dollt nevezte ki hétfő este a csapat élére. Az új szakembert kedden, egy sajtótájékoztatón mutatják be hivatalosan.

A pályafutását az NDK-ban kezdő, majd az egyesített német válogatottban is szereplő Doll a hírek szerint 2008 nyaráig kötelezte el magát új állomáshelyére, és a Nürnberg ellen már ő ül a kispadon.

A vezetők leginkább Felix Magathot látták volna szívesen a vezetőedzői poszton, ám a Bayerntől korábban elküldött szakember nem vállalta a felkérést. Matthias Sammerrel is felvették a kapcsolatot, de a 2002-ben a klubbal bajnoki címet elérő szakember sem mutatott hajlandóságot, hogy visszatérjen egykori sikerei színhelyére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik