Jürgen Röber hamar távozott a Borussia Dortmund csapatától

Vágólapra másolva!
2007.03.12. 13:25
Lemondott Jürgen Röber, a Borussia Dortmund vezetőedzője. A szakvezetőnek mindössze nyolc meccs jutott a kispadon. Utódjaként felmerült Thomas Doll, Felix Magath és Matthias Sammer neve is.
Jürgen Röber nyolc meccséből hatot elvesztett csapatával
Reuters
Jürgen Röber nyolc meccséből hatot elvesztett csapatával
Jürgen Röber nyolc meccséből hatot elvesztett csapatával
Reuters
Jürgen Röber nyolc meccséből hatot elvesztett csapatával

A Borussia Dortmund együttese szombaton 2-0-s vereséget szenvedett a Bochum otthonában, és a 13. helyen áll 25 mérkőzés után.

A vesztfáliaiak az őszi szezon után menesztették Bert van Marwijkot, de az új edzővel, Jürgen Röberrel sem lett sikeresebb az együttes. Bár a Bayern München ellen remek játékkal 3-2-re nyertek az idénynyitón, a következő hét meccsen egy győzelem és hat vereség következett.

Röbert egyébként eleve csak átmeneti megoldásnak szánták, a klubnál nyílt titok volt, hogy nyáron Thomas von Heesen lesz az új edző. Von Heesen akkor még a Bielefeld edzője volt, de később lemondott.

„A klub jövőjét és érdekeit kell szem előtt tartanom, így inkább távozom.” – mondta Röber, akinek segítője, Bernd Storck is távozik.

A Nürnberg ellen már új szakvezető ül a kispadon, de hogy ki, az még nem ismert. Német médiaértesülések szerint Felix Magath, Thomas Doll és Matthias Sammer közül kerülhet ki az utód.

Meglepetésre Thomas von Heesen neve nincs a jelöltek között. Egy bennfentes szerint az egykori remek középpályás nagyon hátrányos tárgyalópozícióba került, miután hetekig várakoztatta a dortmundi vezetőket, és a télen nem akarta átvenni a csapatot. Sőt, az említett úriember hozzátette, hogy Dortmundban nem tartják olyan karizmatikus egyéniségnek Von Heesent, hogy képes legyen feltüzelni a nehéz helyzetben lévő csapatot a szezon hátralévő részére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik