NB I: őrizetbe vették a Honvéd volt tulajdonosát – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.03.06. 16:18
Milliárdos költségvetési csalással gyanúsítja az egyik legnagyobb magyar húsipari cég, a Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosát, Piero Pinit és két társát a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága – számolt be róla a PestiSrácok.hu. A portál értesülései szerint korábban a Budapest Honvéd FC tulajdonosaként is ismertté vált vállalkozót még a múlt héten vették őrizetbe, a bíróság szombaton 30 napra el is rendelte a letartóztatását.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítja Piero Pini olasz üzletembert, a csaknem 100 milliárdos árbevételű magyar húsipari cég, a kiskunfélegyházi székhelyű Hungary Meat Kft. tulajdonosát és két társát a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága – írja a lap, amelynek információi szerint Pinit még a múlt héten vették őrizetbe a NAV nyomozói.

Az olasz üzletember 2003–2006 között volt a Budapest Honvéd tulajdonosa, az ő regnálása alatt került a kispestiekhez többek között Genito, Miro és Benjamin, akik egyaránt jól teljesítettek a klubnál, de mellettük szekérderéknyi „futottak még” kategóriába tartozó légiós is érkezett a csapathoz, akik gyakran hamar távoztak is a klubtól.

Pini tulajdonosi időszaka alatt rendszeresek voltak a fizetési gondok Kispesten, és szintén gyakran váltotta az edzőket a csapat élén. A patinás klubot 2006 nyarán Dunaújvárosba akarta költöztetni, ám végül a szurkolók tiltakozása miatt ez meghiúsult és tulajdonostársa, Kiss Zsolt vette meg a tulajdonrészét, majd néhány héttel később George F. Hemingway lett a Bp. Honvéd FC többségi tulajdonosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik